🤑LIVE VYSIELANIE SÚŤAŽ ROZDAVAME 1000€🤑
🕒 Facebook www.facebook.com/modanoemi

AKO DOSTAŤ Z OBLEČENIA ŠKVRNY OD KÁVY?

POZRIME SA SPOLU DO KUCHYNE – TAM NÁJDETE POMÔCKY NA ODSTRÁNENIE ŠKVŔN  

1. OCOT 

Recept na riešenie s octom je nasledovný: zmiešajte 1 liter studenej vody s 1 čajovou lyžičkou obyčajného bieleho octu. Potom do zmesi ponorte škvrnu od kávy tak, aby vsiakla do kúska látky. Ďalším krokom bude jemné vmasírovanie roztoku do škvrny, kým nezmizne. 

Ocot na odstránenie škvŕn od kávy je najuniverzálnejším riešením.   

2. JEDLÁ SÓDA 

Pravdepodobne máte v kuchyni sódu bikarbónu na palacinky a iné domáce pečenie. Vezmite malé množstvo sódy bikarbóny na mokrú stlačenú handričku alebo špongiu. Vmasírujte ju cez škvrnu, kým nezmizne. 

Sóda bikarbóna je najlepší kuchynský prostriedok na odstránenie škvŕn od kávy na bielych košeliach! 

3. VAJEČNÝ ŽĹTOK 

Je to metóda vytvorená pre ľudí, ktorí keď sa chceli zbaviť škvŕn od kávy, všimli si, že nemajú ocot ani sódu bikarbónu. Táto metóda funguje iba na čerstvé, ešte nevyschnuté škvrny. 

Vyberte si vaječný žĺtok. Skombinujte ho s niekoľkými kvapkami teplej vody a alkoholu, napríklad liehu alebo obyčajnej vodky (je dôležité, aby bola priehľadná). Po príprave zmesi naberte časť z nej na špongiu a jemne ju vtierajte, až kým z oblečenia nezmizne škvrna od kávy. Po tomto nezabudnite odev od žĺtkovej zmesi okamžite vypláchnuť (inak ho tiež zafarbí). 

4. STOLOVÁ SOĽ 

Stolová soľ, rovnako ako vaječný žĺtok, si poradí s čerstvou škvrnou od kávy na našom oblečení. Stolová soľ by mala byť mletá. So soľou treba zaobchádzať opatrne, nakoľko trenie môže materiál zničiť. 

Oblečenie namočíme do teplej vody, najlepšie horúcej. Potom oblečenie vyžmýkame a posype veľkým množstvom kuchynskej soli. Keď už sme to urobili, musíme počkať, kým sa škvrna absorbuje do soli. Nakoniec nezabudnite opláchnuť soľ.  

Je to skvelé riešenie odstránenia škvŕn nie len z oblečenia, ale aj z kobercov, pohovky, kresla a čalúneného nábytku. 

5. MYDLO 

Toto je najmenej používaná možnosť, pretože nie je vždy taká efektívna ako metódy uvedené vyššie. Znečistené odevy namočte do teplej vody a vtierajte do nich mydlo. Postup opakujte, kým sa škvrna neodstráni. 

ČO AK MÁ ŠKVRNA ČAS ZASCHNÚŤ? 

Existuje aj spôsob, ako to urobiť, ale nezabudnite, že so sušenými škvrnami od kávy na oblečení je to oveľa zložitejšie. 

1. PRACÍ PROSTRIEDOK + ALKOHOL 

Keď prídete domov a chcete sa zbaviť odolnej škvrny od kávy, začnite tým, že si namočíte oblečenie, povedzme svoju milovanú košeľu vo veľmi teplej vode s pracím prostriedkom podľa vášho výberu (k dispozícii v ktorejkoľvek drogérií). Potom kávovú škvrnu potrite alkoholom (liehom alebo vodkou). Celý proces by mal odev zachrániť. 

2. POUŽITIE SÓDY BIKARBÓNY PRE ZASCHNUTÉ ŠKVRNY 

Postupujte rovnako ako pri predtým spomenutej možnosti so sódou bikarbónou, s tým rozdielom, že ju chvíľu necháte na látke. Potom sódu bikarbónu jemne vtlačte do látky mäkkou handričkou. To pomôže mini zrnám preniknúť hlbšie do látky a vytiahnuť tam hnedú škvrnu od kávy. 

A to najdôležitejšie! Na konci každej metódy odev jednoducho vyperte v práčke, aby ste z látky dôkladne vypláchli hrudky soli alebo sódy, alebo aby ste sa zbavili zápachu octu a alkoholu. 

Na našom e-shope nájdete: pánske bundy, pánske jogger nohavice, pánske zimné topánky, dámske bundy, šaty,dámske zimné topánky