🤑LIVE VYSIELANIE SÚŤAŽ ROZDAVAME 1000€🤑
🕒 Facebook www.facebook.com/modanoemi

AKO KOMBINOVAŤ PESTRÉ LETNÉ FARBY? PORADÍME VÁM

Odpoveď sa skrýva vo farebnom kruhu. Je navrhnutý presne tak, aby sme pochopili vzťah farieb medzi sebou a aj to, ktoré farby spolu ladia. 12 základných farieb a ich sýtosť. Táto skvelá pomôcka sa môže hodiť nielen pri TEJ správnej kombinácii outfitu, ale aj pri dizajnovaní interiérov.

MONOCHROMA

Jednofarebná kombinácia v rôznych odtieňoch. Pri vytváraní monochromatického vzhľadu využite kontrast svetlej a tmavej. Vyžaruje elegantný a minimalistický vzhľad. Aby monochroma pôsobila čo najzaujímavejšie, skúste použiť viac módnych kúskov. Skombinujte sukňu alebo nohavice so zaujímavým topom a ľahkým sakom alebo oversize košeľou.

ANALOG

Pri kombinácií analogicky zoradených farieb zvoľte kombináciu 2-4 susediacich farieb, ktoré nám ponúka naša fashion pomôcka – farebný kruh. Mix susedných farieb nám vytvára ľahký, svieži a sympatický vzhľad. Vyskúšajte tak zladiť šaty doplnené o zaujímavú kabelku s topánkami. Do vlasov zviažte hodvábnu šatku a máte perfektný letný outfit.

KONTRAST

Dych vyrážajúce farby, ktoré by ste si mysleli, že na prvý pohľad neskombinujete. Nikdy nehovorte nikdy. Trikom je použiť priame protiklady, ktoré sa sú na opačnej strane farebnej schémy. Vykúzlite tak kontrastný dynamický outfit. Nezabúdajte na fakt, že protiklady s rovnakou svetlosťou sa môžu biť, no s odlišnou svetlosťou sa budú dopĺňať.

3 V 1

Triádu tvoria farby, ktoré sú na farebnej schéme od seba rovnako vzdialené, a tak delia kruh na tri rovnaké časti. Ak prevládajú vo vašom šatníku vzorované kúsky, tu nastáva tá správna chvíľa. Vyberte si jednu farbu napríklad zo vzorovaného overalu a skombinujte ho s doplnkami v jednej z farieb na overale.

Ak sa budete držať týchto jednoduchých pravidiel farebného kruhu, verte, že vaše outfity budú vyzerať ako z módneho magazínu podľa najnovších trendov.