🤑LIVE VYSIELANIE SÚŤAŽ ROZDAVAME 1000€🤑
🕒 Facebook www.facebook.com/modanoemi

AKO ODSTRÁNIŤ ŠKVRNY OD PERA?

AKO ODSTRÁNIŤ ŠKVRNY OD PERA? DOMÁCE TIPY NA ODOLNÉ ŠKVRNY

Zaujíma vás, ako odstrániť škvrny od pera alebo atramentu? Hlavnou úlohou je efektívne odstrániť škvrnu bez toho, aby sme poškodili látku. Domáce rady o tom, ako odstrániť škvrny od pera sa dedia z generácie na generáciu. Najčastejšie nás tieto škvrny trápia na odevoch a topánkach, ale je ťažko ich odstrániť aj z čalúneného nábytku. Takéto škvrny sú veľmi výrazne a preto je ich odstránenie nevyhnutné k ďalšiemu používaniu vecí. Domáce rady na odstránenie škvŕn od pera sú väčšinou spojené s výrobkami ktoré používame v kuchyni alebo s drogériou, ktoré sú ľahko dostupné v každej domácnosti. Je tiež potrebné nezabudnúť ,že odstrániť čerstvú škvrnu je jednoduchšie ako si odložiť jej odstránenie na neskôr.

 

- Dámske joggery

 

- Šaty na leto

 

AKÉ PROSTRIEDKY POUŽIŤ PRI ODSTRÁNENÍ ŠKVŔN?

Ak máte na oblečení škvrny od pera, na boj s nimi si môžete vybrať jeden z týchto spôsobov:

 

- citrónová šťava alebo kyselina citrónová;

 

- sprej na vlasy;

 

- glycerín;

 

- acetón;

 

- terpentín;

 

- jadrové mydlo

 

- krém na holenie;

 

- zubná pasta

 

- kyslé mlieko.

 

Na začiatok, sa pokúste odstrániť prebytočný atrament jemným zotretím škvrny papierovou vreckovkou.

 

Prvá možnosť ako odstrániť škvrnu od pera, je namočiť škvrnu do citrónovej šťavy alebo kyseliny citrónovej. Po niekoľkých sekundách škvrnu opláchnite väčším množstvom vody. Tento spôsob je najlepší na odstránenie škvŕn od pera na vlne alebo hodvábe.

 

Ďalšou možnosťou je lak na vlasy. V tomto prípade vložte pod škvrnu papierovú utierku,škvrnu z pera potom prestriekame lakom a jemne vložíme papierovú utierku tak, aby do nej mohol atrament vsiaknuť. Potom oblečenie už len vyperieme.

 

Medzi ďalšie domáce spôsoby odstraňovania škvŕn od pera patrí pretretie škvrny glycerínom, acetónom alebo alkoholom. Necháme pôsobiť 5 minút, potom namočíme do horúcej vody a opláchneme.

 

Na odstránenie škvrny môžeme tiež naniesť krém na holenie, opláchnuť vodou a oblečenie vyprať. Namiesto krému po holení môžeme tiež použiť zubnú pastu.

 

Škvrny od pera je tiež možné sa úspešne zbaviť ak ju pretrieme kyslým mliekom.

 

Po použití všetkých vyššie uvedených rád, by sa malo oblečenie zakaždým vyprať. Tieto spôsoby boja proti škvrnám sú vhodné najmä pre látky ako je bavlna alebo ľan. Jedným z osvedčených spôsobov odstránenia škvŕn od pera a atramentu hlavne na hrubých, textíliách ako napríklad džínsovine, je zafarbené miesto pretrieť suchým jadrovým mydlom a nechať pôsobiť asi 1 hodinu.

 

- Mikiny pre dámy

 

- Dámske nohavice

 

RADY KTORÉ JE CENNÉ SI ZAPAMÄTAŤ

Najdôležitejšie je zapamätať si, že najlepšie sa odstraňuje čerstvá škvrna a neodkladať si to na neskôr. Tiež by sme si mali zvoliť prací prostriedok proti škvrnám podľa typu látky. Čistiaci prostriedok ktorý chcete použiť, by ste mali najskôr vyskúšať na malom kúsku látky. To všetko preto, aby ste sa uistili, či nedošlo k zmene farby alebo poškodeniu materiálu.

 

- Nájdite svoj štýl: Na čo sa zamerať pri výbere oblečenia?

-Outfit, ktorý vyžaruje pôvab

- Trendy športové nohavice v sezóne 2021