🤑LIVE VYSIELANIE SÚŤAŽ ROZDAVAME 1000€🤑
🕒 Facebook www.facebook.com/modanoemi

AKO PRAŤ OBLEČENIE, ABY NESTRATILO FARBU

AKO PRAŤ ČIERNE PRÁDLO? 

Strata farby sa často podpisuje na tmavom čiernom oblečení. Je jedno, či chcete oprať tričko, šaty alebo len spodnú bielizeň. Vyhnite sa zničeniu raz a navždy. 
Pri praní čiernej bielizne je potrebné držať sa niekoľkých krokov. Tým prvým je čistenie práčky. Pred praním ju jednoducho utrite. Zbavte sa všetkých malých čiastočiek. Tie sa na čiernom rady usádzajú. 
Všetko oblečenie prevráťte naruby. Práčku taktiež zbytočne nepreplňujte. Oblečenie by sa mohlo ponaťahovať a zle oprať. 
V rámci čierneho prádla je dobré sledovať aj samotný materiál. Bavlnu oddeľte od ďalších typov a perte ju samostatne. Potrebuje totižto iný program. 
 

Základom správneho prania čiernej je prací prostriedok. Na trhu nájdete viacero typov na čierne oblečenie. Zvoľte jeden z nich. Vyhýbajte sa však prášku. Ten by sa na čiernom mohol usadiť. Najlepšie sú gély. 
To, čo často ničí čiernu viac ako pranie, je sušenie na priamom slnku. Slnečné lúče vytiahnu tmavú farbu za veľmi krátky čas. Sušte v sušičke alebo vonku v tieni. 


AKO PRAŤ FAREBNÉ PRÁDLO? 

Okrem čiernej sa však často stretáme so stratou farby aj pri farebných kúskoch. Čo v takomto prípade? 
Pri farebných kúskoch postupujte veľmi podobne, ako pri čiernej. Nezabudnite však jednotlivé farby vytriediť. Neperte ich spolu. 
 

Po triedení práčku naplňte. Do bubna nedávajte veľký objem oblečenia. Okrem toho, že práčku namáhate, sa prádlo nevyčistí tak dobre. Dokonca sa môže zničiť. 
Výber správneho pracieho prostriedku je aj v tomto prípade veľmi dôležitý. Vhodné sú gély aj pracie prášky. 
Na farebné prádlo, ako sú tričká či košele, je dobré použiť prací program s teplotou 30 °C.


AKO PRAŤ ĽANOVÉ OBLEČENIE? 

Okrem farebných alebo čiernych odevov je dobré vedieť, ako sa správne starať aj o samotné látky ako napríklad ľan. 
Výhodou je, že ľanové oblečenie sa perie a suší veľmi jednoducho. Po prvom praní má však tendenciu zmenšiť sa. Preto zo začiatku použite krátky program s teplotou do 30 °C. Neskôr je vhodné oblečenie prať aj pri teplote 60 °C.

 

AKO PRAŤ FUNKČNÉ OBLEČENIE? 

A okrem ľanu je dobré spomenúť aj funkčné oblečenie. To by ste nemali prať príliš často. Častým praním totižto môže stratiť svoje funkčné vlastnosti. 
Každý typ je však iný. Dobre urobíte, ak sa budete držať pokynov na štítku. Na ňom by malo byť napísané, do akej teploty je vhodné.

 

ZHRNUTIE 

Správny spôsob prania je základom pre dobre vyzerajúce oblečenie. Ešte predtým, ako sa do celého procesu pustíte, je potrebné spoznať svoju práčku a programy, ktoré ponúka. Operte bielizeň správne bez toho, aby ste ju zničili.