🤑LIVE VYSIELANIE SÚŤAŽ ROZDAVAME 1000€🤑
🕒 Facebook www.facebook.com/modanoemi

AKO SA OBLIECŤ DO DIVADLA?

AKO SA OBLIECŤ DO DIVADLA? POVINNÝ DRESSCODE A ZÁKLADNÉ PRAVIDLÁ

Mali by sme vždy oslavovať návštevu divadla výberom skôr sviatočných a jedinečných outfitov. Ako sa teda obliecť do divadla? Outfit do divadla nemôže byť hocijaký. Na rozdiel od kina, divadlo je živé predstavenie. Vhodným oblečením, líčením a doplnkami vyjadrujeme našu úctu k hercom a ostatným účastníkom.

Divadlo je umenie, profesionalita a elegancia. To všetko musí vyjadrovať aj náš vzhľad.

 

Je nutné, aby mali účastníci divadla – mladší aj starší vhodný dresscode.

Pri výbere ženskej kombinácie do divadla sa riaďte nasledujúcimi základnými pravidlami: 

  • Primeraná dĺžka: sukňa alebo šaty po kolená alebo tesne nad kolená. 
  • Látka: elegantné nohavice, napr. tzv. cigarky, široké nohavice atď.
  • Skromný a nepreháňajúci výstrih blúzky
  • Oblečenie ktoré úplne zakrýva brucho
  • Povinné pančuchové nohavice
  • Elegantná obuv
  • Elegantný vrchný diel ako napríklad: kabát, trenčkot, elegantná bunda. (Je vhodné vzdať sa v tomto prípade páperových búnd, bomberiek alebo rifľových búnd).
  • Malá elegantná kabelka alebo kabelka na rameno

 

Najosvedčenejším stylingom pre návštevu divadla je dámsky kostým klasického strihu. K dámskemu kostýmu môžeme zvoliť elegantnú košeľu s mašľou pri krku alebo s elegantným stojatým golierom.

Klasickou divadelnou štylizáciou sú aj klasické čierne šaty po kolená. Na vrch si môžeme obliecť nadrozmerné dvojradové sako alebo ženský elegantný kabát/trenčkot.

Ako divadelný outfit sa dobre hodia aj všetky šaty koktejlového alebo biznis strihu, ktoré potešia oko eleganciou vyjadrenou v jednoduchosti a skromnosti.

 

V nadchádzajúcej sezóne jar/leto 2021 sa stáva veľmi módnym aj dámsky overal. Dámsky overal v extravagantnej podobe bude tiež dobrou voľbou do divadla. K overalu si môžeme zvoliť krásnu dlhú hodvábnu šatku, ktorá sa bude nosiť cez plecia. 

 

AKO SA OBLIECŤ DO DIVADLA? AKÉ FARBY ZVOLIŤ PRE DIVADELNÝ STYLING?

 

Pokiaľ ide o farby, v prípade divadelného stylingu by sme sa mali vzdať jasných a neónových farieb. Vyberajme univerzálne a tlmené farby, ako sú: nadčasová čierna, tmavomodrá, klasická červená, béžová alebo smaragdovo zelená farba.

Doplnky sú vhodné minimalistické a elegantné ako aj malá kabelka. Je dôležité tiež zvoliť správnu obuv. Vyberajme klasické vysoké podpätky alebo členkové topánky na opätku.