🤑LIVE VYSIELANIE SÚŤAŽ ROZDAVAME 1000€🤑
🕒 Facebook www.facebook.com/modanoemi

GOTICKÝ ŠTÝL V MÓDE

GOTICKÝ ŠTÝL V MÓDE

Gotický štýl v móde zaznamenal najväčší rozmach v 70. a 80. rokoch. Pokiaľ ide o oblečenie, gotický štýl je inšpirovaný devätnástym storočím, keď sa ženy obliekali veľmi dobre, nie nevyhnutne pohodlne. Oblečenie z 19. storočia pozostáva z pevne zviazaných korzetov, ktoré zvýrazňujú pás aj na úkor pohodlia, širokých a dlhých sukní, viacerých vrstiev, riasenia, tylových spodničiek, prepracovanej spodnej bielizne, vysoko zapínaných blúzok so stojačikovým golierom atď. Čierna je nepochybne charakteristickou črtou gotického štýlu v móde, ktorý sa vyrovná tajomstvu a trochu temnému obrazu. Gotická žena je zaujímavá, plná emócií, veľmi výrazná a osobitá, trochu dravá, ale zároveň aj romantická. Všetko sa to ukazuje na oblečení. Okrem čiernej farby v gotickom štýle sú v móde aj červená, bordová, fialová.

 

Ďalšou charakteristickou črtou gotického štýlu v móde je spomínaná línia pásu. Často sa používajú pevne pripnuté korzety, ktoré sa nosia cez blúzky, košele atď. Vrch gotického kostýmu je výrazne zastavaný, často so stojatým golierom, s výrazným volánom, nafúknutými ramenami. V gotickom outfite sa toho deje veľa, aj keď farby sú obmedzené. Je kombinovaných veľa látok a materiálov. K dispozícii sú čipka, tyl, koža, semiš, zamat, satén atď. Spodok odevu v gotickom štýle pozostáva zo širokých, často viacvrstvových sukní po členky. K tomu povinné čižmy.

 

GOTICKÝ ŠTÝL JE V MÓDE S MODERNÝM NÁDYCHOM

Nemusíte patriť do gotickej subkultúry, aby ste sa inšpirovali svojou individuálnou módou v gotickom štýle. Gotický štýl nám ponúka mnoho riešení, ktoré je možné úspešne preniesť do súčasného módneho trendu. Moderná móda sa nebojí odvážnych kombinácií, často experimentuje s prvkami gotického štýlu v móde. Gotickým štýlom v modernej verzii sú napríklad blúzky s nafúknutými a špicatými rukávmi a košele so stojatým golierom a kravatou pri krku, mimoriadne módne v sezóne jar / leto 2021. Gotický štýl v modernom prevedení sa kombinuje aj s retro štýlom.

 

Ďalším návrhom, ako použiť prvky gotického štýlu každý deň, sú kožené, priliehavé dámske legíny s vysokým pásom, čierna blúzka so spomenutými nafúknutými rukávmi a povinne vysoké členkové topánky alebo čižmy s mohutným klinovým podpätkom.

 

Gotickým štýlom v nežnom a súčasnom vydaní sú tiež dlhé sukne zo vzdušného tylu. Styling môže doplniť klasická čierna kožená motorkárska bunda. Opäť si obujte členkové topánky, topánky na platforme.

Elegantnejším a odvážnejším nápadom pre gotický štýl v móde je nosiť tunikovú košeľu, napríklad v červenej alebo fialovej farbe, a skombinovať ju s čiernym korzetom, ktorý sa nosí cez hornú časť tuniky. K týmto čiernym klasické culotte nohavice a opäť vysoké čižmy.

 

Túto sezónu je v móde tiež zamat. Čierne zamatové šaty v štýle „malé čierne“ s čipkovanými prvkami sú odkazom na gotický štýl. Zároveň je to perfektný styling na večer. Gotický štýl v móde má veľa verzií a skrýva nekonečné možnosti mnohých kombinácií odevov a vytvárania nezabudnuteľných outfitov.