🤑LIVE VYSIELANIE SÚŤAŽ ROZDAVAME 1000€🤑
🕒 Facebook www.facebook.com/modanoemi

AKO SA STARAŤ O TOPÁNKY V ZIME?

ZAČNIME ZÁKLADOM - NÁKUPOM TOPÁNOK NA ZIMNÉ OBDOBIE

Najskôr nezabudnite na impregnáciu pred obutím. Prvým nástrekom so špeciálnou špecifickosťou je najskôr ochrana farby a druhá ochrana pred nečistotami a premočením.

Znečistené, impregnované zimné topánky sa budú ľahšie čistiť, zároveň sa nečistoty nebudú tak rýchlo nasávať. Krátkodobá impregnácia navyše pomáha zimnej obuvi odolávať premočeniu, preto by sa tieto špecifiká mali používať pravidelne, zvyčajne raz týždenne (vždy by ste si ich mali overiť podľa odporúčaní výrobcu obuvi a impregnácie). Impregnujeme vždy suchú a čistú obuv.

 

VLHKOSŤ OBUVI

Keď vaše zimné topánky premoknú, nezabudnite ich neumiestňovať priamo k zdroju tepla, pretože tak ich môžete iba zničiť - zdeformovať a spôsobiť škvrny.

Najlepšou metódou je vložiť noviny alebo papier dovnútra (dokonca aj papierové utierky) a meniť ich z času na čas, v prvom období intenzívnejšie a časom menej často, pri izbovej teplote. Takto ich neinvazívnym spôsobom podľa možnosti vysušíme. Navyše, keď do vnútra vložíme noviny, pomôžeme zimným topánkam udržať si tvar.

 

Neprehliadnite našu ponuku: dámske čižmy, dámske snehule

 

BIELE ŠKVRNY OD SOLI NA ZIMNÝCH TOPÁNKACH

Stojí za to pamätať na pravidelnú impregnáciu alebo naolejovanie (v súlade s odporúčaniami výrobcu obuvi). Pri kúpe zimnej obuvi sa tiež oplatí zaobstarať si na topánky soľný čistič. Ak na to zabudnete, existuje niekoľko domácich spôsobov, ako sa zbaviť škvŕn od soli:

 

• Vlhká handrička

• Voda s octom

Celý proces začneme tým, že topánky utrieme suchou špongiou alebo štetcom, aby sme sa navrchu zbavili prebytočnej soli. Potom začneme pracovať s vyššie uvedenými špecifikami. Namiesto utierky môžete tiež použiť mäkkú kefu namočenú v teplej mydlovej vode. Po vyčistení mydlom nezabudnite topánku utrieť vlhkou handričkou. Je tiež veľmi dôležité najskôr sa ubezpečiť, že daný druh obuvi je možné takýmto spôsobom vyčistiť, a to kvôli materiálu, z ktorého je vyrobená. Nakoniec nechajte zimné topánky uschnúť.

 

Ďalej ponúkame: pánske topánky

 

NEZABUDNITE SI TOPÁNKY PRAVIDELNE ČISTIŤ

Zimné topánky, ako každé iné, je potrebné vyčistiť. Najmä zimná obuv si však vyžaduje pravidelné čistenie. Iba tak budú topánky dlho vyzerať dobre. Pravidelným čistením topánok od zvyškov nečistôt, ktoré sa na nich usadzujú, zabezpečíte, že zimné topánky už nestratia svoju farbu. A správnou impregnáciou im zabránite absorbovať vodu, nečistoty, soľ alebo piesok.

 

Na čistenie zimných velúrových čižiem odporúčame dokúpiť špeciálnu čistiacu penu. Pri topánkach z prírodnej kože je najlepšie pamätať na ich pravidelné mazanie a v prípade syntetických topánok by ste si mali pamätať na nákup prípravku určeného pre tento typ topánok. Obuv z ekokože nebude absorbovať tuk, nieto peniť. V tejto úlohe bude najlepšie fungovať impregnácia striekaním. Okrem toho impregnačné spreje dobre poslúžia aj s velúrovými, ozdobnými prvkami z kožušiny. Predtým, ako začnete s čistením alebo impregnáciou, vždy si prečítajte odporúčania výrobcov, ako tieto činnosti vykonávať správne, aby ste si nijako nepoškodili topánky.

 

Stojí za to pamätať, že pravidelné čistenie a impregnácia zimnej obuvi nielen zaistí, že topánky budú dobre vyzerať, ale budú tiež odolnejšie voči drsným zimným podmienkam.