🤑LIVE VYSIELANIE SÚŤAŽ ROZDAVAME 1000€🤑
🕒 Facebook www.facebook.com/modanoemi

ČO NIČÍ TOPÁNKY V ZIME?

SOĽ NIČÍ ZIMNÉ TOPÁNKY 

So soľou sa najčastejšie v zime stretávame na chodníkoch, kde sa používa ako posyp proti pošmyknutiu. Na druhu stranu soľ je nepriateľom našich topánok.  Soľ najviac poškodí neimpregnované zimné topánky z prírodného nubuku alebo velúru. Nubuk je veľmi jemná, ale „surová“ koža, čo znamená, že je drsná a v zásade ju nemožno ošetriť mastným prípravkom na topánky, pretože zanechá škvrny. Nubuk musí byť pravidelne impregnovaný. Velúr je v podstate materiál, ktorý má napodobňovať nubuk. Je to materiál, na ktorom tiež zostanú škvrny od soli, ale bude oveľa jednoduchšie ich odstrániť ako na nubuku. Na nubuku musíme byť pri odstraňovaní škvŕn od solí obzvlášť opatrní, nielen aby sme ich umyli, ale aby sme nezničili prirodzený efekt drsnej kože na topánkach. 

Pozrite si naše: pánske zimné topánky a dámske zimné topánky 

PIESOK A BAHNO AKO NEBEZPEČNÉ FAKTORY PRE VAŠE ZIMNÉ TOPÁNKY 

Piesok sa často používa na podobné účely ako posypová soľ, na pokrytie ulíc a chodníkov v zime a v mesiacoch, keď sú cesty klzké. Piesok, aj keď nepreniká do materiálu ako soľ, môže spôsobiť nepekné škvrny. Piesok spolu s topiacim sa snehom alebo ľadom vytvára blato, ktoré je veľmi mokré a „lepí sa“ na naše topánky. Škvrny od piesku sa ľahšie odstránia z prírodnej kože a ekologickej kože. Bude však ťažké ho z nubuku a vyššie spomenutého velúru odstrániť.  

Pozrite si naše: dámske turistické topánky a pánske turistické topánky 

DÁŽĎ, MOKRÝ SNEH A AKO SA VYHNÚŤ PREMOČENÝM TOPÁNKAM  

Mokrý sneh alebo dážď sú častou hrozbou, ktorej budú vystavené naše  topánky. Voda vám samozrejme topánky namočí. Môže to teda spôsobiť ich premočenie a uvoľnenie stehov. Tomu sú vystavené topánky z akéhokoľvek materiálu, bez ohľadu na to, či ide o syntetický materiál alebo prírodnú kožu. Každá topánka je spojená s podrážkou lepidlom, alebo je na tomto mieste prišitá. V takomto prípade nemusí stačiť ani pravidelná impregnácia. Všetko bude závisieť od toho, aké lepidlo bolo použité na výrobu topánky. V prípade poškodenia topánok môžete stále využiť služby obuvníka. 

Náš obchod s módou obsahuje okrem iného: dámske snehule 

SILNÉ MRAZY SÚ NEBEZPEČENSTVOM PRE OBUV 

Mráz je faktor, ktorý môže poškodiť aj vaše topánky. Malé mrazy by nemali byť nebezpečné, zatiaľ čo veľké mrazy môžu namáhať pružnosť napríklad kože alebo eko kože. Potom sa môžu zimné topánky na citlivých miestach začať lámať. Pri kúpe zimnej obuvi preto stojí za to venovať pozornosť podmienkam, v ktorých ich budeme nosiť. Napríklad ak sú zimné podmienky náročné, zaobstarajme si namiesto elegantných zimných topánok odolné snehové topánky. Náhla zmena teploty, napríklad výstup z tepla do silného mrazu, môže spôsobiť praskliny na topánkach. Pred nákupom je najlepšie prečítať si odporúčania výrobcu.