🤑LIVE VYSIELANIE SÚŤAŽ ROZDAVAME 1000€🤑
🕒 Facebook www.facebook.com/modanoemi

AKO SI USPORIADAŤ ŠATNÍK?

NAJSKÔR VYČISTÍTE ŠATNÍK

Áno, toto je najdôležitejšia vec, ktorú musíte urobiť. Začnite vyčistením priestoru určeného na vešanie odevu. Oblečenie zložte a odložte napríklad na posteľ. A potom skriňu vyčistite zvnútra, zvonka, umyte aj vešiaky. Dodatočne nevyťahujte všetko z políc. Začnite jednou časťou a potom ďalšou. Pri pohľade na police sa môžete rozhodnúť, kde aké oblečenie umiestnime. Vyčistite aj zásuvky so spodnou bielizňou a doplnkami.

PO DRUHÉ, TRIEĎTE SI OBLEČENIE

Rozhodnite sa, čo ponecháte na vešiakoch a čo odložíte na police. Rozhodnite sa, čo vám v šatníku zostane a čo zmizne. Dbajte na sezónnosť. Na jeseň nepotrebujeme v šatníku vzdušné letné šaty. Popremýšľajte, čo chcete zavesiť na vešiaky: šaty, saká, vesty, košele, sukne. Toto je odev, ktorý vidíme na vešiakoch najčastejšie. Oblečenie ako nohavice, šortky, blúzky, topy a tričká sa zvyčajne poskladajú a umiestnia na police.

USPORIADAJTE POLICE TEMATICKY

Takto si ľahšie nájdete oblečenie. Ak nemáte dostatok miesta na to, aby ste tričká odložili od topov, položte ich na vrch a tričká dole. Všetko bude dobre viditeľné, čo uľahčí neskoršie vyberanie odevov.

Teraz zostaňme pri samotnej segregácii. Máte v šatníku nejaké poškodené oblečenie? Áno. Môžete ho odložiť na nosenie po dome. Pamätajte však, že takého oblečenia nepotrebujete obrovské množstvo. Tieto odevy sa majú zvyčajne pohodlne nosiť. Oblečenie ktoré nenosíte môžete ďalej predať alebo vložiť do nádoby pre tých, ktorí to potrebujú. A tie príliš malé alebo príliš veľké veci? Zbavte sa ich. Darujte ich niekomu, ale nenechávajte ich v šatníku, kde len zaberajú miesto.

Oblečenie, ktoré nie je vhodné na túto sezónu, zbaľte do škatule a dajte ho do šatníka, alebo ho skryte na iné neviditeľné miesto. Teraz toto oblečenie nebudete potrebovať.

DOPLNKY POTREBNÉ V ŠATNÍKU

Vešiaky sú nevyhnutné. Prichádzajú v rôznych tvaroch, a preto sú vhodné pre rôzne odevy. Vešiaky s gumičkami na koncoch sa perfektne hodia na zavesenie splývavých látok, alebo pletených svetrov. Bundy by mali byť zavesené na vešiakoch so širokou špičkou. Takto ich nedeformujeme. Drevené vešiaky sa budú perfektne hodiť ku kabátom. Špeciálne vešiaky so sponami na sukne výrazne zlepšia priehľadnosť v šatníku, ale aj vzhľad sukní. K dispozícii sú tiež špeciálne vešiaky na pánske nohavice a košele, vďaka ktorým sa na nich oblečenie nalepí a zároveň zaberie menej miesta v šatníku.

MINIMALISTICKÝ ŠATNÍK

Nie každý dáva prednosť minimalizmu, ale stojí za to vybaviť sa nadčasovým odevom. Pár jedinečných kúskov môže tvoriť základ vášho šatníka. Biela košeľa s golierom je must have. Týmto spôsobom vytvoríte univerzálny, vždy štýlový šatník, pričom v ňom ušetríte miesto, čo je obzvlášť cenné v zime, keď nosíme aj hrubé zimné bundy.

TOPÁNKY

Aj keď ich nemáte vo svojom šatníku, ale iba v skrinke v hale, odporúčame vám ich sezónne vytriediť. Po sezóne si skontrolujte topánky a rozhodnite sa, ktoré z nich je potrebné vyhodiť, opraviť alebo odložiť na ďalšiu sezónu. Očistite ich a odložte do boxov na topánky. Nielenže predĺžite ich životnosť, ale budete mať aj oveľa viac voľného miesta v skrinke.

Štýlové kúsky nájdete v našom internetovom obchode.