🤑LIVE VYSIELANIE SÚŤAŽ ROZDAVAME 1000€🤑
🕒 Facebook www.facebook.com/modanoemi

AKO SI VYBRAŤ SPRÁVNU VEĽKOSŤ ŽENSKÉHO OBLEČENIA?

DRŽTE SA TABUĽKY VEĽKOSTÍ OBLEČENIA

Ak nechcete nič pokaziť a staviť na istotu, držte sa veľkostnej tabuľky. Tá vám dopredu napovie, či je daná veľkosť pre vás dobrá, prípadne príliš veľká alebo malá. Jednotlivé obchody majú tabuľky prispôsobené svojmu vlastnému oblečeniu. Nemalo by sa tak stať, že by ste si objednali zle.

Keď sa chystáte na nákup oblečenia cez internet, jednoducho sa najprv zmerajte. Svoje miery si napíšte. Nedržte sa tých spred niekoľkých týždňov alebo mesiacov. Číselné údaje sa mohli zmeniť.

Zoberte si krajčírsky meter a spíšte obvod hrude, pásu a bokov. V prípade nohavíc je dobré zistiť celkovú výšku, niekedy aj dĺžku nôh a obvod stehien. Nezabúdajte na to, že čím viac informácií budete mať, tým jednoduchšie sa vám bude nakupovať.

 

KAŽDÉ OBLEČENIE JE INÉ

Každý kúsok oblečenia má iný strih a rozmery. Tričko vyzerá inak ako košeľa. Na tento detail myslite vždy, keď si budete kupovať jednotlivé veci. Blúzka v slim strihu bude na vás vyzerať inak, ako oversized tričko. Berte na to pri veľkostiach ohľad.

Plus, v móde platí jedno nepísané pravidlo. Ak nosíte veľkosť S, nie je isté, že ju budete mať vždy pri každom jednom kúsku. Aj v tomto prípade si môžete vziať ako príklad blúzku a tričko.

Ak si nie ste istí, jednoducho sa pozrite do veľkostnej tabuľky. Tá by mala byť prispôsobená jednotlivým modelom.

Dámska čierna košeľa oversize - modanoemi.sk

KEĎ KUPUJETE SPODNÚ BIELIZEŇ

Spodná bielizeň je kategóriou sama o sebe. Má špeciálne číslovanie a veľkosti, preto je s ňou niekedy problém. Plus, to, ako sa vám bude nosiť, ovplyvňuje množstvo faktorov vrátane push-up efektu (pri podprsenkách), strihu či typu.

Push-up podprsenky je dobré vziať o jedno číslo väčšie. Dôvod je ten, že vo vnútri košíkov sa nachádza vypchávka. Tá zaberá určitý priestor. Vaše bežné číslo by vám tak mohlo byť malé.

Pri braletkách alebo mäkších podprsenkách je dobré zvoliť svoje klasickú veľkosť. Tak, ako pri bežnom nakupovaní, tak aj pri tomto platí jedna vec. Ak máte neistotu, odmerajte sa. Centimetre prezradia viac ako váš odhad.

Výber podprsenky je dôležitý. Len správna veľkosť a tvar udržia dekolt na svojom mieste. Vhodne zvolenou bielizňou zabránite taktiež nepríjemnému padaniu ramienok.

Nohavičky a tielka majú spravidla bežné veľkosti ako klasické oblečenie. To znamená S, M, L a vyššie. Prípadne 36, 38, 40.

 

ZAHRANIČNÉ VEĽKOSTI OBLEČENIA SÚ INÉ

Keď sa rozhodnete nakupovať v zahraničí, držte sa zahraničných veľkostných tabuliek. Sú spravidla iné a mierne poposúvané od tých našich. Napríklad, ak objednávate z Ázie, je dobré vybrať si oblečenie o minimálne dve veľkosti väčšie. Pre Japonsko či Čínu je charakteristické, že vyrába menšie oblečenie.

Veľkosť amerických obchodov je podobná tej našej. Nie je to však pravidlom, a preto sa vždy uistite, že nakupujete správne.

Dámsky neónovo-ružový kardigán - modanoemi.sk

NEBOJTE SA VÄČŠEJ VEĽKOSTI

Keď si objednávate bundu, kabát alebo mikinu, nebojte sa väčšej veľkosti. Nezabúdajte, že nejde o oblečenie, ktoré si dáte na holé telo. Pod tento kúsok pôjde minimálne jedna vrstva.

Pri bundách sa často stretávame s tým, že si pod ne chceme dať napríklad sveter alebo hrubšiu mikinu. Ak bude kúsok úzky, nepodarí sa vám to.

 

NÁKUP SI VŽDY PREMYSLITE

Ešte predtým, ako bezhlavo objednáte veľkosť, ktorú ste si tipli, si všetko dobre premyslite. Vďaka tomu sa vyhnete vracaniu tovaru. To by vám zbytočne zabralo drahocenný čas.