🤑LIVE VYSIELANIE SÚŤAŽ ROZDAVAME 1000€🤑
🕒 Facebook www.facebook.com/modanoemi

POZNÁTE KLASIKU, KTORÚ SI ZAMILUJETE? ELEGANTNÉ DÁMSKE LODIČKY

K ČOMU SI ICH OBUŤ?

Elegantné dámske lodičky majú jednu veľkú výhodu v tom, že sa hodia do každej situácie. Môžete ich nosiť do práce, školy alebo len tak, do mesta. Každý outfit pozdvihnú rovno o niekoľko úrovní. Sú ženské, pekné a nohu skvelo vytvarujú.

Lodičky si tak môžete obuť k nohaviciam, sukni, šatám aj overalu. Na trhu nájdete rôzne prevedenia. Nižšie, vyššie, s ozdobami alebo úplne bez nich.

Skombinovať sa dajú s odevom, ale aj s doplnkami. Pokojne ich laďte s kabelkou, náramkom, opaskom či náhrdelníkom. Výber je čisto na vás.

Pri nákupe však myslite na praktickosť. Ak plánujete chodiť celý deň po meste, budete potrebovať skôr pohodlné lodičky na nižšom opätku. Naopak, v prípade, že budete skôr sedieť a všade sa presúvate autom, pokojne voľte ihličky.

 

AKEJ FARBY?

Farba je pri lodičkách kľúčová. Od nej sa odvíja to, či ich budete môcť nosiť ku klasickým outfitom alebo len na určité príležitosti. Napríklad, červené dámske lodičky si môžete obliecť len v prípade tmavého čierneho oblečenia. S inou farbou si príliš nerozumejú. Čierne dámske lodičky sú však na tom úplne inak. Dajú sa nosiť počas dňa i večera. Plus, poradia si so všetkými farbami.

Samostatnou kategóriou sú vzory či potlače. Extravagantná obuv je síce zaujímavá, no príliš nepraktická. Práve preto by ste si ju mali vyberať s rozvahou. Počítajte s tým, že ju nebudete nosiť tak často. Doma vám preto postačí len jeden, maximálne dva páry.

Rovnaké pravidlá platia pri lodičkách s doplnkami, ako napríklad kamienky. Ide o výrazný kúsok. Je dobré obuť si ho do jednoduchého, minimalistického a jednofarebného outfitu.

AKÉ SÚ NAJNOVŠIE TRENDY?

Trendy v lodičkách sa príliš často nemenia a sú roky rovnaké. Najlepšie vyzerá čierne prevedenie, prípadne iná tmavá farba, ako napríklad hnedá. Poslednou dobou sú však na výslní béžové odtiene. Pastelová ružová, bledohnedá alebo telová sú ako stvorené na nosenie počas jari a jesene.

V rámci obuvi sa pokojne inšpirujte farbami roka. Žltá a sivá vyzerajú na topánkach zaujímavo. Priťahujú pozornosť a vedia byť pekným doplnkom. Je však potrebné vedieť ich správne skombinovať. Nie vždy si totižto sadnú s inými odtieňmi.

 

PO AKOM TYPE SIAHNUŤ?

Lodičky nájdete na trhu vo viacerých typoch. Tým prvým je klasické nadčasové prevedenie so stredne širokým opätkom a s výškou približne 8 - 10 cm. Takýto typ topánok je vhodný skôr na spoločenské podujatia, prípadne do práce, kde príliš veľa nechodíte.

Druhou možnosťou sú nižšie lodičky vhodné aj na bežné nosenie. Ich opätok je spravidla hrubší, vďaka čomu sa v nich veľmi dobre chodí. Na nohe vyzerajú pekne a môžete si ich vziať k čomukoľvek.

A poslednou možnosťou sú ihličky. Tie sú najmenej obľúbeným typom, pretože sú nepraktické a bolia v nich nohy. Nie sú vhodné na bežné nosenie. Zobrať si ich môžete maximálne sa spoločenskú udalosť. V kabelke by ste však mali mať náhradný pár, ktorý si po určitom čase obujete namiesto nich.

Dámske semišové žlté lodičky - modanoemi.sk

PREČO NOSIŤ LODIČKY?

Lodičky majú množstvo výhod. K tým hlavným, kvôli ktorým by ste si mali aspoň jeden pár zaobstarať, sa radia:

  • na nohe vyzerajú veľmi dobre a žensky,
  • dokážu opticky predĺžiť nohy,
  • modely so širším opätkom sú pohodlné,
  • dajú sa nosiť ku všetkému,
  • outfit vedia pozdvihnúť o niekoľko úrovní,
  • nájdete ich v mnohých prevedeniach.

Výhod je, samozrejme, ďalšia desiatka. Keď si však svoj pohodlný model kúpite, uvidíte, že ich objavíte všetky na vlastnej koži.