🤑LIVE VYSIELANIE SÚŤAŽ ROZDAVAME 1000€🤑
🕒 Facebook www.facebook.com/modanoemi

AKO UKLADAŤ VECI DO SKRINE ČI ŠATNÍKA?

NESPRÁVNE SKLADANIE OBLEČENIA ZABERÁ MIESTO

Premýšľali ste niekedy nad tým, že kvôli spôsobu, akým oblečenie ukladáte, zaberáte veľké množstvo voľného miesta? 
V skrini či v šatníku by ste mohli nájsť priestor pre ďalšie kilogramy oblečenia, no kvôli nesprávnemu skladaniu či nelogickému rozloženiu sa oň pripravujete. 
Nedostatok miesta trápi veľké množstvo ľudí. Je jedno, či žijete v malom byte alebo vo veľkom dome, kde sa o skriňu delíte s ďalšími desiatimi ľuďmi. Správne ukladanie vecí do skrine je základom, ktorý by ste mali ovládať. 


SKRIŇU ČI ŠATNÍK ÚPLNE VYPRÁZDNITE 


Ako ukladať veci do skrine tak, aby ste mali dostatok miesta? Odborníčka na upratovanie Marie Kondo tvrdí, že všetko začína úplným vyprázdnením všetkých skríň. 
Na to, aby ste mohli oblečenie preorganizovať a pretriediť je potrebné mať v skrini úplné prázdno. 
Oblečenie vytiahnite na podlahu a prezrite si ho. Využiť môžete pravidlo jedného roka. Ak ste si predchádzajúci rok nejaký kúsok neobliekli, je len veľmi málo pravdepodobné, že si ho ešte niekedy na seba dáte. 
Zbytočné oblečenie vyhoďte a to, čo vám zostalo, je potrebné do skríň správne uložiť. 


 

VŠETKO, ČO MÔŽETE VEŠAJTE 


Ak si oblečenie ukladáte zložené na seba do jednotlivých radov, pravdepodobne ste sa stretli s tým, že sa pokrčilo. 
Je to úplne bežné, pretože oblečenie má určitú váhu. Keď na seba uložíte 4 - 5 tričiek, jedno tlačí na druhé a robí na ňom záhyby. 


Tomuto problému sa môžete dvomi spôsobmi. Tým prvým je vešanie. Ak máte v šatníku možnosť oblečenie zavesiť, kúpte si niekoľko vešiakov a všetky sukne, šaty či dokonca tričká na ne zaveste. 


Tento spôsob ukladania vecí má ešte jednu výhodu. Pri vyberaní jednotlivých kúskov vidíte, kde sa čo nachádza. Máte prehľad o tom, čo v skrini je. 

KEĎ NEMÁTE MOŽNOSŤ OBLEČENIE ZAVESIŤ 


Existuje ešte jeden spôsob, ktorým sa dá predísť pokrčeniu oblečenia a ktorý poskytuje prehľad. 
Jednotlivé tričká či rifle ukladajte pokojne do obľúbených komínčekov. Ak sa však chcete vyhnúť pokrčeniu, ukladajte ich len v množstve 4 - 5 kúskov. Vždy budete vedieť, kde sa čo nachádza. 
Nevýhodou tohto spôsobu je však to, že zaberie veľké množstvo miesta. 
Správne skladanie vás môže zachrániť 
V rámci menších poličiek alebo zásuviek vás môže zachrániť jeden prevratný spôsob skladania. V tomto prípade zabudnite na spomínané rady alebo komínčeky. Oblečenie skladajte vertikálne, vedľa seba. 
Plusom takéhoto skladania je to, že napr. pánske oblečenie vidíte hneď po otvorení zásuvky. Jeho nevýhodou je zas to, že ho môžete použiť len na zásuvky a nie vysoké poličky. 

UKLADAJTE PODĽA FARBY ČI TYPU


Oblečenie v skriniach si ukladajte podľa svojho vlastného spôsobu. Vybrať si môžete napríklad podľa farby. Poprípade stavte na ukladanie podľa typu ako napríklad blúzky, tričká, šaty, sukne a podobne. 
Mnohí majú radi kombináciu oboch. Oblečenie uložia podľa typu a následne ešte podľa farby. Ak máte na upratovanie čas, pokojne vyskúšajte tento spôsob. 

ZHRNUTIE 


Správne ukladanie vecí do skrine je kľúčové. Len vďaka nemu sa zbavíte neustáleho boja s oblečením a pocitu, že na seba nič nemáte. Vyskúšajte jeden z našich tipov a uvidíte, že iný spôsob upratovania už chcieť nebudete. 
Použité kľúčové slová: