🤑LIVE VYSIELANIE SÚŤAŽ ROZDAVAME 1000€🤑
🕒 Facebook www.facebook.com/modanoemi

AKO ZLADIŤ FARBY OBLEČENIA?

TÓN V TÓNE 


Tón v tóne je klasikou, ktorá neomrzí snáď nikdy. Vyzerá dobre na každom a nikdy ním nič nepokazíte. Ako teda kombinovať farby v tomto štýle? 
Základom sú kúsky v podobnej farbe, ktoré však sú vždy o stupeň tmavšie alebo bledšie. Napríklad, hnedá sa skvelo kombinuje s telovou. Táto farba jej je veľmi blízka, no pritom o odtieň bledšia. 
Ak by ste chceli kombinovať tri farby, pridajte ešte krémovú alebo bielu. K telovej sa skvelo hodí a je o niekoľko odtieňov bledšia. 
Takýmto spôsobom môžete vytvoriť outfit aj s mnohými ďalšími farbami ako modrá, červená či čierna. 
 


JEDNOFAREBNÝ OUTFIT 


Jednofarebné outfity sú dnes populárnejšie ako kedykoľvek predtým. Mnohí ich milujú najmä vďaka čistote a jednoduchosti. 
Najobľúbenejšími farbami do takýchto kombinácii sú čierna a biela. Vhodné sú však aj iné odtiene ako napríklad sivá či tmavomodrá. Pri pastelových odtieňoch si dávajte pozor, aby sa z vás nestal jeden veľký cukrík. 
Pri jednofarebných outfitoch môže nastať ešte jeden problém. Dokážu byť fádne a nudné. Preto je dobré doplniť ich o nejaký doplnok ako napríklad náhrdelník alebo náušnice. K čiernej sa hodí najviac zlatá a k bielej zas strieborná. 


TRI FARBY A DOSŤ 


Kombinovanie farieb je zábava. Často nás vie príjemne prekvapiť. Pri výbere outfitu sa však nenechajte uniesť a zastavte sa pri troch farbách. Ak by ste si totižto vybrali viac ako tri, mohlo by sa stať, že oblečenie bude vyzerať príliš chaoticky. 
Dve alebo tri farby, ktoré sú prirodzené a hodia sa k sebe, sú postačujúce. Dokážu vám vytvoriť elegantný a štýlový look, po ktorom túžite. 
 
 

INŠPIRUJTE SA ROČNÝM OBDOBÍM 


Ak premýšľate, ako zladiť oblečenie, jednoducho stavte na ročné obdobie. Počas jesene a zimy vyberajte skôr tmavšie a jemnejšie farby ako čierna, biela, sivá, hnedá či tmavooranžová. 
Na jar a v lete pokojne siahnite po pastelových odtieňoch alebo dokonca po neónových farbách. 


OBĽÚBENÉ VZORY 


Vzory ako napríklad bodky, kruhy, štvorce či pásiky sú dnes veľmi obľúbené. Niet sa ani čomu čudovať. Celý outfit vedia určitým spôsobom zvýrazniť. Pri ich kombinovaní je však potrebné dávať si pozor. 
V celom outfite stačí iba jeden vzor. Ak ste teda zvolili pásiky, doplňte ich čistým tričkom alebo nohavicami. Nekombinujte s nimi ešte štvorčeky alebo bodky. Nevyzerá to dobre. 
 
 

ZABUDNITE NA KONTRAST 


Kontrast je v dnešnej dobe celkom kontroverzný. Niektorí majú radi prechod od jednej, klasickej farby k výraznej, napríklad neónovej. Takéto kombinácie však v tomto roku nie sú príliš trendy. Plus, ak si vyberiete nesprávne kúsky, celý outfit môže vyzerať lacno. 
Namiesto toho, aby ste čiernu kombinovali s výraznou ružovou alebo žltou, je dobré zvoliť niečo jemnejšie a jednoduchšie. 


ZHRNUTIE 


Kombinovanie jednotlivých farieb do outfitu môže byť občas náročné. Na výber máte desiatky odtieňov, no nie všetky sa k sebe hodia. Ak chcete vyzerať dobre a vedieť, ako zladiť farby, stavte na zopár našich rád. Skvelo vám pomôžu.