🤑LIVE VYSIELANIE SÚŤAŽ ROZDAVAME 1000€🤑
🕒 Facebook www.facebook.com/modanoemi

ČO JE KARDIGAN A AKO HO NOSIŤ?

Kardigan je obľúbený kúsok, ktorý má v šatníku veľké množstvo ľudí. Niet sa však ani čomu čudovať. Je pohodlný, vyzerá dobre a dá sa skombinovať do takmer každého štýlu. Ako vlastne vyzerá a k čomu sa hodí najviac?
 

ČO JE KARDIGAN?

V jednoduchosti povedané, dámsky kardigan je jedným z viacerých druhov svetrov. Vyrába sa v dámskom aj pánskom prevedení. Spravidla nemá golier a dá sa zapnúť na zips alebo gombíky. Výstrih svetra je do písmena V. História tohto typu oblečenia siaha do 19. storočia. V tomto období sa vyrábal hlavne pre európskych vojakov. S pribúdajúcimi rokmi sa jeho obľuba stupňovala. Dostal sa aj do ďalších krajín. Jeho vzhľad sa mierne zmenil a stal sa populárnym kúskom bežných ľudí. Kardigan sa vyrába z viacerých materiálov. Najobľúbenejšia je bavlna, no dobre vyzerá aj vlna či kombinácia bavlny a polyesteru. Vďaka hrubšiemu vzhľadu je teplý a určený na nosenie počas chladnej jesene a dlhej zimy.

Na prvý pohľad by sa dalo povedať, že kardigan pripomína ľahší kabátik. Je dlhší, zväčša končí v polovici stehien. Oblieka sa na tričko, sveter alebo mikinu. Nájdete ho vo viacerých strihoch, no najkrajšie vynikne, keď je oversized. Samozrejmosťou sú aj hlbšie vačky. Do nich si uložíte všetko, čo potrebujete, od maličkostí, ako napríklad peniaze, až po väčšie veci.
 

AKO NOSIŤ KARDIGAN?

Dámsky sveter kardigan je skvelý ako vrchná vrstva. Na začiatku jesene dokáže nahradiť ľahšie kabátiky a kožené bundy. Keď je vonku chladnejšie, stačí si naň dať klasický kabát alebo zimnú bundu. Kardigan je vhodný do všetkých štýlov, no najlepšie sa hodí do tých neformálnych. Je pohodlný, a preto by ste ho mali kombinovať s komfortnými nohavicami, napríklad teplákmi. Prípadne si ho oblečte k teplákovej súprave. Sveter sa dá nosiť do školy, mesta alebo do práce. Doplniť ho môžete kabelkou alebo ľadvinkou, čižmičkami a šatkou. Dobre vyzerá aj šál a čapica.


AKÝ MODEL ZVOLIŤ?

Kardigan nie je len jeden. Pri nákupe sa stretnete s množstvom rôznych prevedení. Jednoduché sú určené skôr na bežné a každodenné nosenie. Nie sú ničím výrazné, nepriťahujú veľa pozornosti a ľahko sa kombinujú s inými prvkami v outfite. Čierne, sivé, biele a hnedé prevedenie je univerzálne. Oblečte si ho k rifliam, nohaviciam, sukniam či dokonca šatám.

Druhou možnosťou sú kardigany s výraznejšími doplnkami, napríklad masívnymi gombíkmi či farebnými zipsami. Niektoré majú aj zaujímavé vyšívanie, kombináciu viacerých farieb alebo netradičný výstrih. Na výber je toho viac ako dosť. Každý si príde na svoje. Okrem jednoduchšieho kúska by ste mali šatník doplniť aj o výraznejší. Zíde sa vám, keď budete chcieť zvýrazniť svoj outfit. Ďalej nezabúdajte ešte na jednu vec. Je ňou dĺžka. Kardigan môže byť kratší, končiaci na páse. Alebo dlhší, končiaci v polovici stehien, niekedy aj nižšie.


AKÉ VÝHODY MÁ KARDIGAN?

Kardigan má veľké množstvo výhod. K tým najväčším sa radia:

  • poskytuje veľa tepla
  • je vhodný na nosenie počas celého roka
  • nájdete ho vo viacerých farebných prevedeniach
  • niektoré kúsky priťahujú pozornosť a rozžiaria celý outfit
  • ľahko sa kombinuje s inými prvkami v outfite


VYBERTE SI JEDEN KARDIGAN AJ VY

Keď sa rozhodnete doplniť si svoj šatník o kardigan, snažte sa vybrať model, ktorý bude farbou aj materiálom sedieť k ostatným veciam. Oblečenie vás má doplniť, nie kontrastovať s celkom. Podčiarknite svoj štýl a využite praktické funkcie svetra obľúbeného po celom svete.