🤑LIVE VYSIELANIE SÚŤAŽ ROZDAVAME 1000€🤑
🕒 Facebook www.facebook.com/modanoemi

NÁKUPNÁ PORADŇA: PODĽA ČOHO VYBERAŤ BUNDU NA JESEŇ?

NÁKUPNÁ PORADŇA: PODĽA ČOHO VYBERAŤ BUNDU NA JESEŇ?

Proti nízkym teplotám sa musíme ochraňovať správnym oblečením. Tričká a svetre však často nestačia. Mnohokrát je potrebná ešte jedna vrstva vo forme jesenných alebo zimných búnd. Ich výber nie je náročný, no je dobré vedieť, na aké parametre sa zamerať. Takýmto spôsobom si uľahčíte celý nákup a budete si istí, že ste si vybrali ten najlepší model.

 

JESENNÁ ALEBO ZIMNÁ BUNDA?

Pri výbere bundy si musíte rozmyslieť, či chcete prechodné modely na jeseň, alebo zvolíte rovno dámske zimné bundy. Prechodný typ je skvelý hlavne na začiatok jesene, kedy nie je príliš zima. Spravidla je nezateplený, má jednoduchý dizajn a dobre sa v ňom pohybuje. Je skôr športového charakteru a nájdete ho v mnohých prevedeniach. Má praktické vrecká a kapucňu. Dámske zimné bundy s kožušinou presným opakom. Majú zateplenie a sú vo formálnejšom prevedení. Nájdete však, samozrejme, aj typy v športovom vzhľade. Nechýba im štýlová kožušinka v okolí kapucne a dokážu zahriať aj vtedy, keď mrzne. Počas skorej jesene by vám v nich mohlo byť teplo. Najlepšou situáciou je, keď máte doma obe možnosti, pretože ich viete striedať a kombinovať podľa toho, ako je vonku.

 

NEPREMOKAVOSŤ JE ZÁKLAD

Jeseň je známa tým, že pravidelne prší, a preto musí byť vrchná vrstva z nepremokavého materiálu. Pri výbere sa preto dobre uistite, že materiál neprepustí vodu ani vtedy, keď bude vonku viac pršať. Výhodou nepremokavých búndje to, že keď majú kapucňu, nepotrebujete ani dáždnik. Ak si ho zabudnete alebo vonku fúka, pokojne môžete ísť aj bez neho. Nikdy sa nestane, že by ste mali ďalšiu vrstvu mokrú alebo vlhkú.

 

 

KVALITA, NIE KVANTITA

V šatníku by ste mali mať skôr jeden kvalitný kúsok ako desať menej kvalitných. Dôvod je ten, že bunda z kvalitných materiálov vám vydrží dlhé roky. Nosiť sa dá aj niekoľko sezón po sebe. Jedna investícia v tomto roku vám pomôže ušetriť desiatky až stovky eur v tom ďalšom. Nebojte sa preto utratiť vyššiu sumu za pekné a dobré oblečenie. Dá vám istotu, že sa naň môžete spoľahnúť v akomkoľvek počasí. Plus, rovno na päť či viac rokov.

 

ZAMERAJTE SA NA NADČASOVÝ DIZAJN

Keď sa rozhodnete, že zainvestujete do dobrej bundy, snažte sa hľadať nadčasový a univerzálny dizajn. Najlepšia je čierna. Dobre bude vyzerať aj o desať rokov a skombinujete ju s čímkoľvek. Čierna ale nie je jediná. Veľmi podobne je na tom hnedá, sivá a tmavomodrá. Snažte sa vyhýbať jednosezónnym trendom s výraznými potlačami, nápismi a vzormi. Na ďalší rok už nebudú trendy a vy si budete musieť zaobstarať niečo iné.

 

 

SLEDUJTE PRAKTICKÚ STRÁNKU

Dôležitá je aj praktická stránka jesennej či zimnej bundy. Ak neradi nosíte čapice, kúsok musí mať dostatočne veľkú kapucňu. Do tej sa skryjete, keď bude fúkať alebo pršať. Najlepšie kapucne sú tie, ktoré si viete šnúrkami stiahnuť a upraviť tak, aby dobre držali. Druhou funkciou sú hlboké vačky. Na to, aby ste si do nich mohli dať mobil či peňaženku, sa musia dať zapnúť. Najlepšie na klasický alebo suchý zips. Dobré sú tiež vnútorné vačky. Tie sú ešte bezpečnejšie ako vonkajšie. Okrem kapucne a vačkov často pomôžu aj šnúrky na stiahnutie v oblasti pásu. Zaistia, že vás neprefúka a zvýraznia váš pás. Postave dajú tvar presýpacích hodín.

 

DOPLNKY ZVÝRAZNIA CELOK

Bundu dokážu zvýrazniť pekné doplnky, ako napríklad dekoračné zipsy, rôzne nášivky a kovové detaily. Netreba to s nimi ale preháňať, aby celok nepôsobil chaoticky a príliš zložito.

 

VYBERTE SI PRECHODNÚ BUNDU NA JESEŇ

Nákup prechodnej bundy na jeseň nemusí byť náročný, keď viete, čo hľadáte a potrebujete. Využite naše praktické tipy a siahnite po tom najkrajšom kúsku. Keď zvolíte univerzálne prevedenie, budete ho môcť nosiť aj niekoľko rokov po sebe.