🤑LIVE VYSIELANIE SÚŤAŽ ROZDAVAME 1000€🤑
🕒 Facebook www.facebook.com/modanoemi

ČO SÚ TO ESPADRILKY?

PÝTATE SA, ČO SÚ TO VLASTNE ESPADRILKY?

Je to obuv vyrobená z pohodlnej „šnúrky“ (ľanové vlákna). Názov „espadrilky“ pochádza zo španielskeho slova „espadrillos“. Je to obuv ktorá je ľahká, priedušná a veľmi štýlová. Vďaka použitiu prírodných materiálov, sú ideálne na horúce dni, počas ktorých, poskytnú vašim chodidlám prirodzenú termoreguláciu a tým aj očakávané pohodlie. Navyše, vďaka svojmu originálnemu vzhľadu, dokonale zdôraznia charakter mnohých štylizácií. Majú ešte jednu výhodu, hodia sa do mnohých štýlov: môžu sa nosiť s dlhými, vzdušnými šatami a krátkymi šortkami.

ODKIAĽ ESPADRILKY POCHÁDZAJÚ?

Názov espadrilky, označuje vzdušné letné topánky vyrobené z prírodných materiálov. Ako sme už spomínali, pochádzajú priamo zo Španielska. Ich názov pochádza zo slova „espartogras“, ktoré čo pomenúva juhoeurópsku stepnú trávu, ktorá sa kedysi používala na výrobu podrážky espadriliek. Dnes je nahradený hlavne jutovým vláknom. Čo sa týka materiálu zvršku, na jeho výrobu sa používalo najmä obyčajne, široko dostupné plátno. Ľan alebo bavlna. Zaujímavé je, že skutočnou kolískou zrodu espadriliek bola Mallorca.

OBUV S BOHATOU HISTÓRIOU

„Nosili ich roľníci“ poznamenal Dalí, ktorý propagoval Yves Saint Laurent. Výroba espadriliek bola veľmi lacná, a preto ich pôvodne nosili iba najchudobnejšie skupiny spoločnosti: hlavne roľníci a robotníci. Prelom nastal v šesťdesiatych rokoch, keď espadrilky ocenili dvaja známi umelci, Picasso a Dalí. Od tej doby sa pohľad na espadrilky zmenil, a zrazu sa stali mimoriadne žiadaným a luxusným produktom. O desať rokov neskôr, sa ich dopyt na módnom trhu dramaticky zvýšil, najmä vďaka francúzskemu návrhárovi Yves Saint Laurentovi, ktorý ich ako prvý dostal na módne móla. Od tejto chvíle, sa už espadrilky nikdy nepovažovali za lacnú obuv pre nižšie vrstvy, nakoľko ich cena drasticky stúpla. Niektoré kúsky boli dostupné až za tisícky eur.

ESPADRILKY PRE MUŽOV A ŽENY – AKO ICH KOMBINOVAŤ

Teraz, keď už vieme čo sú espadrilky, je potrebné sa naučiť, k akému outfitu sa najviac hodia, aby vždy vyzerali módne a štýlovo. Musíme všetci uznať, že espadrilky sú jedinečnou dámskoupánskou obuvou, pretože sa hodia do rôznych štýlov, nie len do ležérnych, ale aj  tých elegantnejších. V lete úspešne nahradia mnoho ďalších druhov obuvi, či už hovoríme o teniskách, mokasínach alebo sandáloch.

ESPADRILKY ZDÔRAZŇUJÚ CHARAKTER LETNÝCH ŠTYLIZÁCII

Vyzerajú skvele v kombinácii s dlhými, vzdušnými šatami nad členok, krátkymi šortkami či krátkymi dievčenskými sukňami zdobenými ozdobami. V lete si môžete zahrať sa s rôznymi farebnými prevedeniami, a preto Vám odporúčame zvoliť si farebné, vzorované modely a kombinovať ich so sezónnymi doplnkami, ako je napríklad slamený klobúk, veľké tmavé dámske okuliare alebo pletená kabelka.

ESPADRILKY V PÁNSKEJ ŠTYLIZÁCII?

 Vyzerajú skvele s nohavicami chinos alebo bavlnenými, či džínsovými šortkami a vzdušnými košeľami vyrobenými z ľanu. Odporúčame voliť si jasné letné farby.