🤑LIVE VYSIELANIE SÚŤAŽ ROZDAVAME 1000€🤑
🕒 Facebook www.facebook.com/modanoemi

CREEPERS - HISTÓRIA TOPÁNOK S VÝRAZNÝM VZHĽADOM

CREEPERS - HISTÓRIA TOPÁNOK S VÝRAZNÝM VZHĽADOM

Creepers je názov typu obuvi, ktorej rodiskom je vojna a vojenská atmosféra, ktoré sa svojou búrlivou históriu zapísali do priestoru módnych trendov. Samotný názov preložený priamo z angličtiny „creep“, znamená čudné. Topánky Creepers sa vyznačujú hrubou, asi 5 cm rovnomernou podrážkou (platformou), s vrúbkovanou textúrou. Podrážka je celá gumená.

Samotné topánky sú najčastejšie vyrobené z velúru alebo hladkej prírodnej kože. Pôvodná farba týchto topánok je klasická čierna. Na začiatku svojej histórie, počas druhej svetovej vojny, boli tieto topánky používané anglickými vojakmi v bojoch v severnej Afrike. Vysoká podrážka spôsobovala akúsi izoláciu od horúceho piesku. Následne boli prevzaté subkultúrou v Británii známou ako Teddy Boys - od roku 1949. Subkultúru charakterizovala rebélia, ochota bojovať za lepšie zajtrajšky. Čierna farba topánok a ich mohutnosť zodpovedali zvýraznenému vzhľadu. Creepers zachránili svoj ďalší návrat do módy rozvojom punkového štýlu. Creepers do nej perfektne zapadajú. Všeobecne možno povedať, že Creepers sú akýmsi prejavom rebélie, a preto sa spájajú predovšetkým so štýlom grunge, už spomínaným punk rockom a gotickým obrazom.

 

  • Dámske čižmy
  • Dámske šľapky

CREEPERS A ICH VEĽKÝ „NÁVRAT“ DO MÓDY

Creepers sú späť v prebiehajúcej módnej sezóne. Tentokrát v trochu pozmenenom štýle. Súčasné Creepers nie sú len ich klasickou verziou, ale aj novým imidžom. Objavili sa v rôznych farbách, najmä v módnej bielej a béžovej farbe. V dnešnej dobe sú vyrábané z kože, ktorá im dodáva eleganciu a lesk. Súčasné modely sú tiež oveľa ľahšie a pohodlnejšie na nosenie. Sú pestrejšie. Môžu mať veľa doplnkov, ako sú stužky, farebné šnúrky, kožušiny, trblietky, zvieracie motívy- napríklad zebria alebo leopardia potlač. Dámske Creepers sa stali trvalou súčasťou tvarovania súčasných celebrít, blogov a široko chápaných sociálnych médií.

 

CREEPERS – AKO A S ČÍM ICH KOMBINOVAŤ?

Súčasné Creepers už nie sú stotožňované iba so špecifickou subkultúrou. V súčasnosti sa môžete hrať s ich kombináciou v rôznych štýloch. Vďaka svojmu masívnejšiemu charakteru, Creepers opticky dáva členku, lýtkam a celej ženskej nohe pôsobiť štíhlo a ešte viac tvarovo. Creepers vstúpili do pouličnej módy s rozkvetom a môžu byť spojené s nonšalanciou, športovým charakterom alebo ležérnym, každodenným vzhľadom. Creepers je možné kombinovať s džínsami ľubovoľného strihu, s rifľovými šortkami. K tomu stačí zvoliť klasické biele tričko. Pre zvýraznenie originality môžeme pridať vojenskú, jarnú bomber bundu. Creepers sa hodia aj k športovému štýlu.V tejto verzii si dajme napríklad dámske šortky, oversize košeľu, top a Creepers.

 

- Dámske topánky

- Šaty na leto

- Vianočné svetre

- Béžové čižmy