🤑LIVE VYSIELANIE SÚŤAŽ ROZDAVAME 1000€🤑
🕒 Facebook www.facebook.com/modanoemi

ESPADRILKY - KRÁĽOVNÉ TOHTO LETA

Slovo espadrilles, od ktorého je názov topánok odvodený, pripomína Španielsko, slnko, pláž, pohodu, jednoducho všetko čo k letu patrí. Pôvodne boli topánky určené ako pohodlná verzia obuvi, ktoré nosili rybári v 14. storočí. Vrchná časť topánok bola vyrábaná z plátna alebo bavlneného vlákna a podrážka z pevnej trávy nazývanej esparto. 

V 20. storočí sa topánok Francúzska šľachta nevedela nabažiť a espadrilky sa stali módnym hitom pričom ich sláva pretrváva až dodnes. V čom sú také výnimočné a prečo by nemali vo vašej zbierke topánok rozhodne chýbať?

ĽAHKOSŤ, VZDUŠNOSŤ A SKLADNOSŤ V JEDNOM KUSE OBUVI (TEDA DVOCH)

Espadrilky si svoje miesto na slnku, a to doslovne, opäť vydobyli behom poslednej letnej sezóny. Vďaka ľahkým a vzdušným materiálom sa dobre nosia aj počas horúcich letných dní bez toho, aby sa noha zbytočne zapotila. Napriek tomu, že majú navonok jednoduchý dizajn, predstavujú skutočne pohodlnú verziu topánok, ktoré si môžete obuť do každého terénu. Je jedno či sa vyberiete na prechádzku do mesta, na celý deň do práce alebo na malý výlet do prírody, espadrilky nikdy nesklamú. Vďaka mäkkým materiálom ich ľahko pribalíte do každej batožiny ako náhradnú obuv v čase núdze. S espadrilkami sa vo svete jednoducho nikdy nestratíte.

ELEGANTNÉ A POHODLNÉ ZÁROVEŇ ... JEDNODUCHO VŠESTRANNÉ

Hoci by sa mohlo zdať, že espadrilky môžete kombinovať najmä s ľahkými letnými nohavicami alebo krátkymi nohavicami, nie je tomu celkom tak a práve opak sa stáva pravdou. Espadrilky krásne vyniknú na nohe tiež v kombinácii s letnými šatami či dokonca kancelárskym kostýmom so sukňou alebo nohavicami. V prípade šiat alebo sukne zvoľte espadrilky s vyšším opätkom s klinom alebo s viazaním na nohu, a o elegantný alebo jemný romantický look máte postarané.

ZAUJÍMAVÉ VARIÁCIE

Pokiaľ sa vám zdajú espadrilky aj napriek vysokému viazaniu fádne, vyberte si také, ktoré sú zdobené trblietkami, flitrami, glitrami, remienkami alebo rôznymi ozdobnými aplikáciami. Pokojne voľte dvojfarebné kombinácie topánok, ktoré tento rok prestavujú absolútnu novinku vo svete espadriliek. Kreativite a nápaditosti sú dvere otvorené.

VHODNÉ K VEČERNEJ RÓBE AJ NA PÁRTY

Hoci by sa mohlo zdať, že espadrilky sú vhodné na bežné nosenie iba počas dňa, nové módne trendy  nás presviedčajú o opaku. Okrem bežných vychádzok si toto leto espadrilky užijú i množstvo osláv, večierkov a tanečných párty. Pokojne ich môžete kombinovať s večernou róbou či klasickými malými čiernymi šatami. Pre ozvláštnenie looku použite espadrilky s vysokým viazaním, s remienkom, s rôznymi aplikáciami alebo espadrilky výraznej neprehliadnuteľnej farby.

FARBÁM SA MEDZE NEKLADÚ

Biela verzia espadriliek predstavuje vo svete letných topánok klasiku. Biela farba je ľahká a vzdušná a tiež ľahko kombinovateľná s hocakým typom oblečenia. Pre ozvláštnenie outfitu však môžete použiť rozmanité farby či štýl espadriliek. Veľkým hitom sú dvojfarebné espadrilky s glitrovými aplikáciami, ktoré ľahko vyčarujú romantický dojem.  Pre sexy, zvodný a neprehliadnuteľný look sú vhodné  výrazné espadrilky červenej alebo inej žiarivej farby.

Espadrilky ponúkajú okrem splnenia základných módnych pravidiel tohto roku, a teda praktickosti a pohodlnosti, množstvo nezameniteľných výhod, pre ktoré je rozhodne vhodné si ich doplniť do svojej zbierky obľúbených topánok. Pre ktoré ste sa rozhodli?