🤑LIVE VYSIELANIE SÚŤAŽ ROZDAVAME 1000€🤑
🕒 Facebook www.facebook.com/modanoemi

KAPSULOVÝ ŠATNÍK: ZÁKLADNÉ KÚSKY, KTORÉ VÁM NESMÚ CHÝBAŤ

KAPSULOVÝ ŠATNÍK: ZÁKLADNÉ KÚSKY, KTORÉ VÁM NESMÚ CHÝBAŤ

Máte doma plné skrine oblečenia, no stále nosíte to isté? Zdá sa vám, že si nemáte čo obliecť, aj napriek tomu, že sa vo vašom šatníku nachádzajú desiatky tričiek, šiat a nohavíc? V tom prípade je pre vás kapsulový šatník ako stvorený. Okrem toho, že už nikdy nebudete mať problém vybrať si outfit do práce či školy, sa tiež zbavíte prebytočných vecí a bude sa vám oveľa lepšie dýchať.

 

ČO JE TO KAPSULOVÝ ŠATNÍK?

Kapsulový šatník môže znieť veľmi záhadne, no v skutočnosti ide o šatník, v ktorom máte “malé kolekcie” oblečenia pre každé ročné obdobie. Tieto kolekcie alebo zbierky by mali obsahovať základné oblečenie v univerzálnych a vašich obľúbených farbách. Nič navyše. Druhým pravidlom kapsulového šatníka je, že by ste v ňom mali mať len zopár kúskov z každého oblečenia. Dokonca, pri niektorých veciach, ako napríklad dámska bunda či kabát, vám stačí len jeden. Vytvoriť si kapsulový šatník nie je vôbec tak ľahké, ako sa na prvý pohľad zdá. Netreba sa ale ničoho báť. Máme pre vás zoznam jednotlivých krokov. Keď sa ich budete držať, zaistíte si tie najlepšie výsledky.

 

KROK Č. 1: TRIEĎTE

Prvým krokom ku kapsulovému šatníku je triedenie. Zo skríň vytiahnite všetky svetre, tričká, nohavice, doplnky aj dámske čižmy a inú obuv. Dajte všetko von, aby ste nič neprehliadli. Pozrite sa na kopu, ktorá sa vám vytvorila na zemi. Prejdite každú jednu vec samostatne a opýtajte sa samých seba, kedy ste ju mali naposledy. Držte sa pravidla jedného roka: Ak ste si oblečenie neobliekli viac ako jeden rok, už si ho pravdepodobne nikdy neoblečiete. Dajte ho preč, zbytočne zaberá miesto.  Do koša by mali putovať aj veci s nálepkou “do toho schudnem” alebo “niekedy si to možno ešte oblečiem”. Keď schudnete, oblečenie už nemusí byť vôbec trendy a vy ho skladujete úplne pre nič. Predajte ho, kým sa dá, alebo ho darujte.

 

KROK Č. 2: VYTVORTE SI ZÁKLAD

Keď ste vytriedili všetko, čo nepotrebujete, musíte si vytvoriť základ. Ten sa u väčšiny skladá z oblečenia vo farbách ako čierna, biela, sivá, hnedá a tmavomodrá. Inak povedané, univerzálne odtiene vhodné do každého štýlu a na každé ročné obdobie. Ak si neviete vybrať, pretože pravidelne plávate z jedného trendu do druhého, vytvorte si štyri základy– pre každé ročné obdobie. Na leto zvoľte bledšie farby, na zimu zas tmavšie.

Základ šatníka by mal obsahovať:

  • tričko s krátkym a dlhým rukávom
  • dámsky sveter
  • rifle
  • elegantné nohavice
  • sukňa
  • šaty
  • spodná bielizeň
  • bunda alebo kabát
  • oblečenie na cvičenie
  • oblečenie na spánok
  • dámske kotníkové čižmy a klasické vysoké
  • tenisky
  • lodičky

Každú vec majte v šatníku v maximálnom počte 2 – 5 kusov. Viac nepotrebujete.

 

KROK Č. 3: ZAČNITE BUDOVAŤ SVOJ KAPSULOVÝ ŠATNÍK

Keď si vyberiete základné farby a typ oblečenia, začnite budovať šatník. Niektoré veci už doma máte. Napríklad spodnú bielizeň, rifle alebo elegantné nohavice. Iné si musíte dokúpiť. Myslite na to, že kapsulový šatník je o kvalite, nie kvantite. Nakupujte oblečenie vyrobené z kvalitných materiálov, aby vám vydržalo dlhé roky.

 

KROK Č. 4: OŽIVTE SVOJ KAPSULOVÝ ŠATNÍK

Akonáhle máte všetko oblečenie nakúpené, čaká vás už len jeden krok. Je ním oživenie šatníka pomocou doplnkov. Tie sú dôležité, aby outfit mierne zmenili a skrášlili. Ako prvá by vám nemala chýbať pekná čierna kabelka. Tú skombinujete napríklad s nízkymi čižmami dámskymi. Ďalej myslite na opasok, retiazku a náramok alebo hodinky. Skvelé sú tiež sezónne doplnky – čapica, šál a rukavice.

 

VYTVORTE SI KAPSULOVÝ ŠATNÍK RÝCHLO A JEDNODUCHO

Vytvorenie kapsulového šatníka nie je náročné. Dôležité je ale vedieť, ako na to. Keď sa budete držať našich praktických rád, celý proces si uľahčíte a urýchlite. Zbavte sa nepotrebných vecí a tvorte štýlové outfity pomocou základného oblečenia aj vy.