Všetky objednávky prijaté od 27.6.2024 budú odosielané 31.7.2024
🕒 z dôvodu sťahovania skladových priestorov. Ďakujeme za pochopenie.

MÓDA 80. ROKOV. TRENDY, KTORÉ POKRAČUJÚ DODNES

AKÁ BOLA MÓDA V 80.ROKOCH? 

Móda bola odvážna a rušili sa stereotypy. Módni návrhári to objasnili : „ Pravidlá sa musia porušovať! “ Muži nosili na mieru pánske nohavice a dámy vypchávky na pleciach, ktoré predtým boli vyhradené len pre mužov. Typickým znakom 80. rokov sú veľké doplnky a neónové farby. Kombinovala sa extravagancia s eleganciou. Móda 80.rokov bola jedným slovom ODVÁŽNA!  

MÓDA 80.ROKOV DNES 

Dnes sa slávni návrhári dychtivo inšpirujú módou 80.rokov vo svojich dizajnoch. Najmä v tejto sezóne sú prvky z 80.rokov veľmi populárne. Dámske odevy tej doby boli výrazné, lesklé, ženské, zvýrazňovali pás a krivky. Takýchto produktov je dnes na pultoch dostatok. Hitom boli aj tylové sukne, ktoré môžeme vidieť často aj dnes. 

PÁNSKA MÓDA 80.ROKOV 

Ako vyzerala pánska móda 80.rokov? Páni si obliekali dokonalo prispôsobené obleky. Georgio Armani začal revolúciu v mužskom svete módy. Bol to on, kto prvýkrát predstavil líniu luxusných oblekov, ktoré si v tých dňoch získali pánsku pozornosť, ktorú udržujú dodnes. 

DÁMSKA MÓDA 80.ROKOV 

Zatiaľ čo muži nosili tenké, dokonalé prispôsobené obleky, dámy horlivo siahali po bundách s predlženými rukávmi a širokými ramenami s jasne odkrytým pásom. Bezpochyby móda 80.rokov dávala ženám silu ako nikdy predtým. Ženy si prostredníctvom oblečenia vybudovali svoje pracovné miesto a vyšplhali sa na kariérny rebrík, kde doteraz dominovali len muži.  

Móda 80.rokov na Slovensku je rovnako pestrá. Na uliciach bolo vidieť farebné a odvážne outfity. Nosili sa pánske džínsy, pánske mikiny, pánske tenisky a rovnako dámske nohavice, dámske bundydámske lodičky, sandále a tenisky. Niet divu, že 80.roky sú stále v móde!