🤑LIVE VYSIELANIE SÚŤAŽ ROZDAVAME 1000€🤑
🕒 Facebook www.facebook.com/modanoemi

NEBOJTE SA ASYMETRICKÝCH ŠIAT. VYNIKNÚ NA KAŽDEJ POSTAVE

NEBOJTE SA ASYMETRICKÝCH ŠIAT. VYNIKNÚ NA KAŽDEJ POSTAVE

Asymetria, často označovaná aj ako nesúmernosť alebo nerovnomernosť, je dnes v móde veľmi obľúbená. Založená je na kontrastných kompozičných prvkoch. Pri šatách ide hlavne o dĺžku a rozloženie viacerých farieb. Jej výhodou je to, že je zaujímavá a priťahuje pozornosť. Nehovoriac o tom, že sa hodí každej postave. Máte ju už v šatníku?

 

ASYMETRIA MÁ RÔZNE PODOBY

Asymetrické šaty nie sú len jedny. Na trhu sa stretnete s viacerými prevedeniami. Dôvod je ten, že asymetrických strihov je veľké množstvo. Vďaka tomu sa vedia prispôsobiť každej postave. Najobľúbenejšími sú šaty s krátkou sukňou vpredu a dlhou vzadu. Predná časť býva spravidla v dĺžke nad kolená. Zadná môže byť po lýtka, prípadne až po členky. Takýto kúsok dokáže opticky predĺžiť nohy. Mierne ich odhalí, takže celému outfitu dodáva ženskosť a jemnosť. Najlepšie sa hodí ženám, ktoré nemajú žiadne kilá navyše. Ak by ste chceli šatami niečo zakryť, zvoľte model s dlhším prevedením v prednej časti. Tá by mala siahať aspoň pod kolená. Druhou možnosťou je asymetria na boku. Šaty alebo sukne sú na jednej strane dlhšie a na druhej kratšie. Tento typ sa hodí úplne každej žene. Spravidla zakrýva viac. Všetko však závisí od toho, akú dĺžku zvolíte. Samozrejme, okrem týchto dvoch základných typov sa stretnete aj s množstvom ďalších. Väčšina sa ale odvíja práve od nich.

 

 

ZAVINOVACÍ TREND, KTORÝ PRITIAHNE POZORNOSŤ

K obľúbeným asymetrickým letným šatám sa radia modely, ktoré sú zavinovacie. Spravidla majú výstrih do písmena V a vedia pritiahnuť pozornosť. Sú ženské a elegantné. Pokojne si ich oblečte do práce alebo mesta. Ich predná časť je o niečo kratšia ako zadná. Rozdiel v dĺžkach ale nie je tak veľký. To je výhoda hlavne pre ženy milujúce jednoduchosť. Zavinovací trend je ako stvorený na leto. Oblečenie je voľné a vzdušné. Nebude vám v ňom teplo ani pri vyšších teplotách.

 

VHODNÉ AJ NA SPOLOČENSKÉ UDALOSTI

Asymetrické spoločenské šaty sú elegantné. V kombinácii s lodičkami dokážu predĺžiť nohy a zvýrazniť postavu. Vďaka tomu, že sú v jednej časti kratšie, sa v nich nebudete počas leta potiť. Spoločenské šaty majú spravidla dĺžku po členky alebo tesne pod kolená. Hodia sa preto skôr vyšším ženám. Ak s výškou bojujete, jednoducho si pomôžte topánkami na opätku. Okrem lodičiek sú vhodné aj sandále alebo obuv na platforme. Niektoré ženy tento trend milujú tak, že sa rozhodnú pre asymetrické šaty na svadbu. Jemné prevedenie šiat a voľný materiál z vás spravia doslova rozprávkovú bytosť.

 

 

ČO SI K NIM VZIAŤ?

Pri asymetrických šatách si dávajte pozor. Samé o sebe sú veľmi výrazné, a preto k nim nevyberajte žiadne masívne doplnky. Najlepšie spravíte, keď siahnete po jednofarebnej kabelke. Rovnakého pravidla sa držte aj pri topánkach. Vhodné sú čierne lodičky, sandále a plátenky. Z doplnkov sú, okrem kabelky, dobré ešte náušnice, šatky a retiazky. Vždy si vyberte len jednu možnosť. Ak by vám bola zima a potrebovali by ste k šatám prehoz, siahnite po ľahkomkabátiku alebo riflovej bunde. Prípadne si vyberte koženú bundu bez výrazných ozdôb.

 

ASYMETRIA AKO ZÁKLAD ŠATNÍKA

Asymetrické šaty sú zaujímavým kúskom, ktorý rozžiari každý šatník. Vedia zvýrazniť aj ten najnudnejší outfit a ľahko sa kombinujú s minimalistickými doplnkami. Najlepšie vyzerajú s jednofarebnou obuvou. A ak by ste si náhodou asymetriu obľúbili, nemusíte zostať len pri šatách. Skvelo vyzerajú tiež asymetrické tričká, sukne či dokonca nohavice.