🤑LIVE VYSIELANIE SÚŤAŽ ROZDAVAME 1000€🤑
🕒 Facebook www.facebook.com/modanoemi

NOSTE ŠATY SEBAVEDOMO! VYBERAJTE ICH PODĽA TYPU POSTAVY

POSTAVA NAPOVIE VEĽA

Vaša postava vám už po jednom pozretí do zrkadla napovie, čo na nej bude vyzerať dobre, a čo nie. Rešpektujte ju, pretože len vtedy môžete vyzerať v oblečení štýlovo a trendy.

Pri skúšaní oblečenia buďte na seba prísni. Keď sa v niečom necítite dobre alebo sa vám na kúsku niečo nezdá, nekupujte si ho. Buď ho neznosíte alebo nepodčiarkne vašu osobnosť tak, ako by mal.

Vo všeobecnosti existuje niekoľko typov postáv:

  • hruška
  • presýpacie hodiny
  • jablko
  • obrátený trojuholník
  • pravítko

 

HRUŠKA

Postava hrušky je charakteristická tým, že miesto, kde sa ukladá najviac tuku, je pás, boky, stehná a zadok. Spodná časť je tak najvýraznejšia a priťahuje najviac pozornosti. S touto postavou máte široký výber. Zvoliť môžete jednoduchšie ceruzkové šaty. Prípadne modely so sukňou do tvaru A.

Vyhýbať by ste sa mali príliš nariaseným sukniam, ktoré by celú spodnú časť zväčšili a pritiahli na ňu pozornosť.

 

PRESÝPACIE HODINY

Presýpacie hodiny sú dnes postavou, po ktorej túži nejedna žena. Úzky pás kontrastuje s väčším dekoltom, zadkom a stehnami. Len málokomu sa ju však podarí získať prirodzenou cestou.

Ak ju máte, najlepšie sú úzke a obtiahnuté šaty. Tie zvýrazňujú osí pás a boky. Sú sexy, no pritom elegantné a formálne. Nosiť ich môžete do práce aj do mesta. Skombinovať k nim nezabudnite lodičky alebo topánky na opätku.

Vyhýbať by ste sa mali voľným šatám, v ktorých pás zanikne. Mohli by ste sa v nich stratiť.

 

JABLKO

Postava jablka je charakteristická zaguľatenou vrchnou časťou. Najviac tuku sa ukladá v oblasti brucha a pásu. Nohy sú štíhle. Rovnako ako plecia a ruky.

Pri výbere šiat sa zamerajte na tie, ktoré nemajú žiadne ozdoby ani riasenie v páse. Brucho zakryjete napríklad kúskami voľnejšími v tejto oblasti. Vhodné sú aj Áčkové strihy. Tie sa pomaly rozširujú smerom dole a zakrývajú všetky nedokonalosti.

 

OBRÁTENÝ TROJUHOLNÍK

Obrátený trojuholník je presným opakom hrušky. Výraznou časťou tela sú plecia a dekolt. V sexi letných šatách by ste tento fakt mali využiť. Siahnite po kúskoch s hlbokým výstrihom v tvare U alebo V. Vďaka tomu, že je pre túto postavu charakteristické ploché brucho, si môžete dovoliť aj užšie strihy.

A čomu sa vyhnúť? Zabudnite na šaty s riasením v oblasti pliec a celkovo vo vrchnej časti. Postava by vyzerala príliš asymetricky.

 

PRAVÍTKO

Ženy s typom postavy pravítko sú od prírody štíhle, s menším dekoltom a menej výraznými časťami tela. Pozornosť môžu priťahovať rovné až hranaté plecia. Výhodou ale je, že sa vám hodí úplne všetko. Vyberajte si voľné aj úzke dámske letné šaty. Nebojte sa výraznejšieho výstrihu v rôznych tvaroch.

Postavu najlepšie zvýraznia dlhé letné šaty v užšom strihu skombinované s lodičkami. Zoberte si k nim malú kabelku a vyrazte na párty či len tak, do mesta.

 

ZAŽIARTE V KAŽDÝCH ŠATÁCH

Šaty sú obľúbeným kúskom vhodným na celoročné nosenie. Vyzerajú štýlovo a môžete si ich obliecť do práce, školy, na prechádzku či na kávu s priateľkami. Postavu dokážu zvýrazniť, no tiež deformovať. Ak si chcete nájsť ten najlepší model, vyberajte si podľa svojej postavy. Výsledok bude stáť za to.