🤑LIVE VYSIELANIE SÚŤAŽ ROZDAVAME 1000€🤑
🕒 Facebook www.facebook.com/modanoemi

POŠKODZUJE NÁM SNEH TOPÁNKY?

Obuv sa môže pri kontakte so snehom poškodiť v dôsledku niekoľkých faktorov:

V závislosti od typu materiálu pokrývajúceho zvršok môže dlhodobé vystavenie snehu spôsobiť preniknutie vlhkosti hlboko do topánky, čo môže spôsobiť oddelenie jednotlivých prvkov, či už pri šití alebo lepení.

Mnohé chodníky sú v zime posypané soľou, ktorá pomáha odstraňovať zvyšný sneh a ľad. To má však deštruktívny vplyv na stav obuvi. To môže mať za následok odfarbenie vrchného materiálu, ale aj krčenie. Podrážky topánok sa tiež môžu takto aj zlomiť.

Obzvlášť deštruktívne na našu obuv pôsobí topiaci sa sneh, ktorý sa najčastejšie mieša s pieskom používaným na cestách a chodníkoch. Vzniká tak blato, ktorého čiastočky môžu viesť k odieraniu materiálu, z ktorého sú topánky vyrobené.

Môžeme znížiť škodlivý vplyv snehu na stav našej zimnej obuvi?

Áno. Je potrebné vyhýbať sa miestam s veľkým množstvom snehu, najlepšie je voliť chodníky pravidelne odhŕňané od snehu a ak musíme ísť časť cesty po snehu, je dobré prebytočný sneh z topánok striasť čo najskôr.

Ako chrániť topánky pred snehom?

Aby nám zimná obuv slúžila dlhšie, je dobré zabezpečiť jej správnu ochranu: ·      

  • Základom je dobrá pasta alebo impregnácia, samozrejme prispôsobená typu materiálu, z ktorého sú vyrobené. Aplikujú sa aspoň niekoľko minút pred odchodom z domu, vytvoria tak bariéru, ktorá chráni pred snehom a znečistením
  • Topánky sa oplatí pravidelne čistiť, pretože nečistoty nachádzajúce sa v zdanlivo čistom snehu na ne pôsobia škodlivo. Po príchode domov ich stačí utrieť vlhkou handričkou a nechať uschnúť na suchom a vetranom mieste. Nemali by byť umiestnené vedľa radiátora, pretože to môže viesť k postupnému oddeľovaniu spojov, najmä lepených.
  • Zaujímavosťou je, že dámsku aj pánsku zimnú obuv (najmä spoločenskú obuv) je možné pred snehom chrániť pomocou špeciálnych chráničov, známych aj ako Wellingtonky. Pripomínajú topánky na prechádzky po kamenistých plážach, plnia však trochu inú funkciu. Po vhodnom prispôsobení rozmerov obuvi sa umiestňujú na podrážku a boky zvršku, k dispozícii sú aj modely prispôsobené obuvi na vysokom opätku, ktoré ich ochránia pred snehom a nečistotami. 

Vyberte si dobrú zimnú obuv, ktorú môžete nosiť aj v snehu. Vyplatí sa mať aspoň dva páry zimných topánok, ktoré je možné v prípade vlhkosti vymeniť za druhý model. Pri ich kúpe je nepochybne dobré dbať na kvalitu použitých materiálov a solídny spôsob spracovania, aby nám poslúžili dlho. Náš eshop MODANOEMI.sk ponúka široký výber dámskej zimnej obuvi vrátane jedinečných zateplených tenisiek, ale aj čižiem a snehuľ, ktoré vám umožnia prejaviť svoj štýl a zároveň zabezpečia komfort nosenia bez ohľadu na poveternostné podmienky.