🤑LIVE VYSIELANIE SÚŤAŽ ROZDAVAME 1000€🤑
🕒 Facebook www.facebook.com/modanoemi

PREČO OPRAŤ SVETRE PRED PRVÝM NOSENÍM?

Nové svetre by ste mali pred prvým nosením vyprať, rovnako ako každý nový kúpený kus oblečenia.

Prečo by ste to mali robiť?

  • Nové svetre sú konzervované chemikáliami ako formaldehyd, močovina a konzervačné látky. Používajú sa na minimalizáciu rizika záhybov alebo na pomoc pri ich odstraňovaní. Takéto chemické látky však môžu dráždiť pokožku alebo spôsobiť rôzne alergie. Praním nových svetrov sa tieto látky vyplavia, vďaka čomu je ich nosenie bezpečnejšie.
  • Svetre v obchodoch skúšajú rôzni ľudia, preto na nich môžu zostať baktérie, pot, make-up, ktoré treba pred prvým obliekaním odstrániť.
  • Každý sveter je vyrobený z materiálov s vysokým obsahom farbív, vďaka čomu vyzerá skvele, no zároveň môže spôsobiť podráždenie pokožky alebo vyrážky, preto je dobré ich pred nosením vyprať vhodnými pracími prostriedkami.

Ako správne vyprať nové svetre pred prvým nosením? 

Pranie pred prvým nosením má výrazný vplyv na náš komfort nosenia a bezpečnosť, pretože tak obmedzujeme vznik kožných ochorení a alergií. Treba však myslieť na to, že sa o ne treba starať tak, aby sa nepoškodili. Preto stojí za to dodržiavať niekoľko praktických tipov na opranie nových svetrov pred ich nosením:

  • Základom je správne čítať etikety – tam nájdete všetky informácie o spôsoboch čistenia od výrobcu oblečenia.
  • Čistenie je najlepšie vykonávať ručne, najlepšie bez iných odevov určených na čistenie touto metódou.
  • Sveter je dobré najskôr namočiť do teplej, ale nie horúcej vody s prídavkom jemného pracieho prostriedku, najlepšie určeného na daný materiál, napríklad vlnu. Ak je voda príliš horúca, vaše oblečenie sa môže zraziť.
  • Nechajte odstáť vo vode sveter niekoľko desiatok minút, aby voda a prací prostriedok prenikli do štruktúry materiálu. Potom môžeme začať čistiť. Sveter iba jemne žmýkame ale nedrhneme, pretože to môže spôsobiť roztiahnutie a žmolkovanie oblečenia.
  • Po vyčistení zaveste nový sveter naplocho, napríklad na sušiak vo vani, aby mohla voda z oblečenia voľne odtekať. Minimalizujeme tak aj riziko deformácie svetra.

 

Vyberte si pútavé a odolné dámske svetre z našej ponuky. Bez ohľadu na to, či si kúpime nový sveter v kamennej predajni alebo cez eshop vždy je dobré ho pred nosením poriadne vyprať. Tiež sa oplatí dbať na to, aby boli svetre vyrobené z kvalitných materiálov, čo ovplyvní odolnosť a atraktívny dizajn oblečenia. Tento typ produktov ponúka náš eshop MODANOEMI.sk - odporúčame tie najmódnejšie modely svetrov vrátane oversize modelov a kardigánov, v ktorých bude určite každá žena vyzerať fenomenálne každý deň!