🤑LIVE VYSIELANIE SÚŤAŽ ROZDAVAME 1000€🤑
🕒 Facebook www.facebook.com/modanoemi

SNEHULE ČI TRAPERY? PORADÍME VÁM, KTORÉ TOPÁNKY SÚ NA ZIMU NAJVHODNEJŠIE

Zima je tu čo nevidieť a s ňou prichádza mnohokrát aj sneh. Ten komplikuje nielen dochádzanie do práce či školy, ale aj spôsob, ako sa obliekame. Namiesto jednej vrstvy si musíme dať minimálne dve, aby nám nebolo zima. Nehovoriac o správnych topánkach, ktoré nesmú premokať. Aká zimná obuv je najlepšia na chladné obdobie? Poradíme vám.
 

SNEHULE DO SNEHU AJ SUCHA

Snehule sú univerzálnym riešením, keď hľadáte topánky, ktoré by ste mohli nosiť počas celej zimy. Bez ohľadu na to, či sneží, alebo je sucho. Vo väčšine prípadov sa stretnete s masívnejšími modelmi. Tie sú upravené tak, aby neboli príliš ťažké, no spravili si svoju prácu. Sú vyrobené zo špeciálneho a nepremokavého materiálu. Pokojne sa s nimi broďte cez niekoľko centimetrový sneh. Pri obliekaní myslite na niekoľko pravidiel. Tým prvým je, že dámske snehule sa nehodia k sukni alebo šatám. Aj napriek tomu, že sú štýlové, ich rozmerný vzhľad má ďaleko od formálnych a elegantných čižiem. Určené sú skôr na to, aby ste sa mohli dostať z bodu A do bodu B bez mokrých nôh.

To však neznamená, že s nimi nedokážete urobiť pekný outfit. Dá sa to, no namiesto sukne či šiat voľte nohavice. Najlepšie sú obtiahnuté rifle, pretože sa do obuvi ľahko zasunú. Široké nohavice môžu neprirodzene odstávať. Snehule nájdete v mnohých prevedeniach. Niektoré sú vyššie, iné zas nižšie. Zopár z nich je vo výrazných metalických farbách. Tie sú určené hlavne pre ženy milujúce extravaganciu a netradičné prvky. Pre minimalistiky sú najlepšie jednofarebné kúsky v bielej a čiernej.


MASÍVNE TRAPERY NA CELÚ ZIMU

Masívne trapery sú skvelé na nosenie počas celej zimy. Najlepšie ich znosíte, keď je vonku sucho alebo menej snehu, no poriadia si aj s veľkou nádielkou. Vyberať si môžete z nižších topánok končiacich na členkoch, alebo vyšších, ktoré máte niekoľko centimetrov nad nimi. Rovnako ako snehule, ani dámske trapery nie sú vhodné k šatám a sukniam. Sú neformálneho typu, majú masívnu podrážku a viazanie. Niekedy sú doplnené o menšie doplnky, napríklad kožušinku.

Pri nákupe si vyberáte z niekoľkých farieb. Čierna a biela sú klasikou. Dajú sa ľahko kombinovať a nikdy sa zbytočne nebijú s nohavicami a vrchom. Nie vždy ale vyniknú. Keď hľadáte niečo výraznejšie, stavte na béžovú, ružovú alebo červenú. Kombinácia viacerých farieb je tiež dobrou voľbou. Trapery sú veľmi praktické. Dajú sa nosiť už počas jesene. Niektoré sú zvnútra zateplené, takže vás v nich neoziabu nohy. Pekná kožušinka dopĺňa vzhľad a poskytuje vysoký komfort.


VYSOKÉ A NÍZKE ČIŽMY

Treťou možnosťou sú dámske čižmy známe tým, že ich nájdete vo vyššom a nižšom prevedení. Vysoká možnosť je skvelá k formálnym outfitom, napríklad k sukniam a šatám. Môžete si zvoliť alternatívu s opätkom alebo bez neho. Praktickejšia je druhá možnosť. Znosíte ju aj vtedy, keď je vonku ľad. Vysoké čižmy priťahujú pozornosť. Sú zaujímavé, jemné a ženské. Nízke čižmy končia zvyčajne na členkoch alebo kúsok nad nimi. Výhodou je, že do nich nohavicu nemusíte zapravovať, takže vám zo strán nič netrčí. Rovnako ako vyššie modely, aj tieto sú na vysokom alebo nízkom opätku. Zvoľte podľa toho, čo najčastejšie nosíte.
 

KTORÁ MOŽNOSŤ JE NAJLEPŠIA?

Výber topánok je náročný. Všetko komplikuje široká ponuka a množstvo rôznych typov. Ak si nie ste istí, akú obuv si na túto zimu vybrať, poradíme vám:

  • Snehule si zvoľte v prípade, ak – potrebujete nepremokavú obuv hlavne do vysokého snehu a vyžadujete, aby boli topánky teplé.
  • Trapery si zvoľte v prípade, ak – chcete praktické topánky vhodné aj na jeseň a teplú zimu určené skôr k neformálnym outfitom.
  • Čižmy si zvoľte v prípade, ak – chcete skôr formálnejšiu a ženskú obuv vhodnú k sukniam a šatám.