🤑LIVE VYSIELANIE SÚŤAŽ ROZDAVAME 1000€🤑
🕒 Facebook www.facebook.com/modanoemi

VEĽKOSTI PÁNSKYCH A DÁMSKYCH BÚND - AKO NÁJSŤ TU SPRÁVNU?

AKO ZVOLIŤ SPRÁVNU VEĽKOSŤ BUNDY?

Ak chceme najlepšie prispôsobiť veľkosť bundy, oplatí sa merať, krajčírske miery. V takom prípade sú rozmery požadované výrobcami búnd: obvody hrudníka, pásu a bokov, ako aj dĺžka ruky. A čo pri nákupe online?  Tak isto si vieme pozrieť rozmery, ktoré sa k nám perfektne hodia. Určite hľadať zimnú bundu "okom" je zlé riešenie. Je omnoho lepšie mať chvíľku, aby sme si mohli vyskúšať a vybrať ideálnu bundu,  v ktorej nám bude teplo.

 

AKO ČÍTAŤ VEĽKOSTI BÚND?

Je nám dobre známe slovenské číslovanie. Nemalo by nám spôsobiť najmenšie ťažkosti s výberom veľkosti bundy. Toľko štítkov veľkosti, ktoré používajú anglickí výrobcovia však dokážu trochu potrápiť. Na Slovensku sa najčastejšie stretávame s veľkosťami búnd označenými písmenami, kde platí: 34/36 - S, 36/38 - M, 40 - L, 42 - XL. Naproti tomu anglické veľkosti búnd sú uvedené v palcoch. Jeden palec sa rovná 2,54 centimetra. Preto S - 8, M - 10, L - 12, XL - 14. Dáme Vám aj tip pre nákup francúzskeho číslovania. Francúzske veľkosti sú menšie. Ak sa teda chcete rozhodnúť pre bundu od francúzskeho výrobcu, vyberte si veľkosť väčšiu, ako obvykle nosíte.

 

 AKO SI VYBRAŤ SPRÁVNU VEĽKOSŤ DÁMSKEJ BUNDY

Pri hľadaní ideálnej veľkosti dámskej vesty by sme mali venovať osobitnú pozornosť dvom obvodom: poprsiu a bokom. Premerajte sa a to týmto spôsobom. Prvé meranie sa urobí horizontálnym meraním vo výške stredu hrudníka, zatiaľ čo druhé meranie sa vykoná v najširšom bode pod pásom. Čo ešte stojí za zmienku? Zmerajte sa aj v oblečení. Napríklad v dámskom svetri, dámskej mikine, dámskom tričku. Nezabudnite, že bunda je vrchná vrstva. Dámske bundy majú veľkosť od XS do XL.

    

   

 

AKO SI VYBRAŤ SPRÁVNU VEĽKOSŤ PÁNSKEJ BUNDY

Pri výbere ideálnej veľkosti pánskej bundy je veľmi dôležité udržiavať líniu ramien, tu by mal začať rukáv, nie dole. Inak outfit bude vyzerať príliš tvrdo, trochu ako pre Vášho staršieho brata. Veľkosti pánskych búnd sú v rozmedzí od XS do XXL, a rovnako ako u žien zodpovedajú osobitným rozmerom určeným výrobcami. Veľkosť bundy je dôležitá predovšetkým z hľadiska pohodlia pri nosení, toto tvrdenie je mýtus, ktorý nám príliš opticky nelichotí. Pri výbere zlej veľkosti, materiál upozorní na všetky nedostatky. Okrem toho nie je potrebné kupovať nadrozmernú bundu, dúfajúc, že v nej bude teplejšie, keď si oblečieme ďalšiu vrstvu „pod“. Pri výbere vhodnej veľkosti bundy, tento odev bude vždy pohodlný a teplý, bez potreby ďalších vrstiev.

 

   

Pozrite si naše: dámske bundy, dámske bombery, dámske vetrovky, pánske bundy, kabáty pre mužovbombery pre mužov, pánske zimné bundy