🤑LIVE VYSIELANIE SÚŤAŽ ROZDAVAME 1000€🤑
🕒 Facebook www.facebook.com/modanoemi

SPRÁVNA VEĽKOSŤ TOPÁNOK - DOPRAJTE SVOJÍM NOHÁM POHODLIE

SPRÁVNA VEĽKOSŤ TOPÁNOK - DOPRAJTE SVOJÍM NOHÁM POHODLIE 

Správne zvolená veľkosť topánky je pre pohodlie kľúčová a navyše zdravá pre naše nohy. Nesprávne zvolená veľkosť topánok predstavuje riziko poranenia ako aj deformácie chodidla. Musíme si to pamätať zakaždým, keď si vyberáme topánky pre seba a svojich blízkych - najmä pre deti, ktorým sa noha formuje. Správne zvolená veľkosť topánok je kľúčom k úspechu aj pri životnosti topánok. Zlým výberom veľkosti sa ním skôr zničia.  

VEĽKOSŤ TOPÁNOK - AKO SI VYBRAŤ SPRÁVNU VEĽKOSŤ PRI NÁKUPE ONLINE? 

Stále častejšie - najmä v ére pandémie - nakupujeme obuv na diaľku s využitím internetového potenciálu. Online nakupovanie topánok je príjemné, pretože si môžeme voľne prezerať ponuku produktov, prezerať si fotografie topánok, čítať špecifikácie, niekedy dokonca vidieť návrhy na styling topánok. Problém zvyčajne nastáva pri výbere správnej veľkosti topánky. V tejto súvislosti by sme mali vždy používať tabuľku poskytovanú online obchodom. Táto tabuľka zobrazuje rozmery chodidla a rozmery stielky obuvi v centimetroch. Každému páru rozmerov je priradené číslo topánky. A podľa toho by sme sa mali riadiť. Pamätajte, že veľkosť obuvi sa môže líšiť od výrobcov obuvi - kvôli rôznym prestavbám, preto by sme sa nemali riadiť univerzálnou veľkosťou. Iba ak opäť využijeme ponuku známeho výrobcu, môžeme uskutočniť nákup bez predchádzajúceho merania a kontroly. 

AKO SI SPRÁVNE SI ZMERAŤ VEĽKOSŤ NOHY? 

Veľkosť topánok by sa mala určiť na základe predchádzajúceho merania. Jedná sa o jednoduchý postup, ktorý spočíva v tom, že si chodidlo obkreslíte fixkou na kúsku papiera. Výhodne je päta pri stene a je kolmá na zem. Potom načrtneme priamku medzi dvoma krajnými bodmi. Toto je naša veľkosť chodidla. Mali by sme zmerať obe chodidlá. Okrem toho tiež stojí za to zmerať stielku topánok, ktoré sú nám najpohodlnejšie. Ideálne topánky nesmú byť príliš tesné alebo príliš voľné. Po zmeraní chodidla zohľadnite dĺžku väčšieho chodidla (najčastejšie sa chodidlá líšia v dĺžke o 1-3 mm). K získanej dĺžke chodidla by sme mali pridať minimálne 2 - 3 mm, čo nám zaručí pohodlie. Mali by sme tiež pamätať na to, že veľkosť topánok závisí od typu topánok. V prípade zimnej, športovej alebo trekingovej obuvi by malo pribudnúť viac, teda asi 5-7 mm. 

TABUĽKY VEĽKOSTÍ TOPÁNOK - ČO EŠTE STOJÍ ZA TO VEDIEŤ? 

Pamätajte, že okrem známej veľkosti topánok - ide o európsky rozmer označený ako EUR, existuje aj iná tabuľka veľkostí, napríklad: anglické veľkosti topánok (UK) alebo americké (USA). Napríklad: európska „38“ je anglická „5“ a americká „7“. 

Pozrite si naše produkty : dámske tenisky, dámske šľapky, dámske sandále

Aké topánky zvoliť k tmavomodrým šatám? 

Aké topánky zvoliť k červeným šatám? 

Aké svadobné topánky by ste si mali zvoliť?